Tweede verlies dit seizoen

Deze zondag verloor Paars-Wit na een erg matige partij met 2-1 op het Kiel. Sporting begon met Timon Wellenreuther, die Hendrik Van Crombrugge verving, in doel. Albert Sambi Lokonga droeg de aanvoerdersband en Paul Mukairu kreeg zijn eerste basisplaats.

De thuisploeg zette stevig druk in de eerste tien minuten van de wedstrijd, wat hen drie gevaarlijke kansen opleverde. Timon Wellrenreuther moest zich reppen op een schot van Ismaila Coulibaly, Hannes Delcroix kon daarna een nieuwe poging van de Malinese middenvelder afblokken, en een rechstreekse hoekschop van Raphael Holzhauser trof de lat. RSC Anderlecht kon pas na een kwartier tegenprikken met een poging van Percy Tau die het zijnet trof. Het was zowat het enige moment waarop Paars-Wit de pressing van de thuisploeg wist te ontkomen. Tarik Tissoudali dwong Timon Wellenreuther vervolgens tot een nieuwe parade, maar dat was slechts uitstel van executie: Ismaila Coulibaly gaf onze Duitse doelman even daarna geen kans. Holzhauser trof voor een tweede keer de lat op corner, maar de score bleef ongewijzigd: 1-0 aan de rust.

Kort nadat de tweede helft in gang gefloten werd moest Timon Wellenreuther opnieuw tussenkomen na een schot van Tarik Tissoudali. Michel Vlap, die in de tweede helft zijn kans kreeg na een wissel van Yari Verschaeren, kreeg kort daarna een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar zijn schot op aangeven van Lukas Nmecha ging over. Aan de overkant van het veld ging niet veel later de bal op de stip na een fout van Hannes Delcroix in de zestien meter. Timon Wellenreuther kon de penalty van Raphael Holzauser in eerste instantie nog keren, maar in de rebound kon de Oostenrijker dan toch scoren. 2-0. Goed 15 minuten in de tweede helft kon Paars-Wit de thuisdoelman dan toch aan het werk zetten: Lukas Nmecha kopte goed naar de grond, maar Mike Vanhamel had een goede reflex in huis. In de eindfase trof de Duitser nog de paal, maar uiteindelijk vond hij dan toch de netten op assist van Paul Mukairu: 2-1. De aansluitingstreffer kwam evenwel te laat om nog een punt uit de brand te slepen. De eindstand op het Kiel bleef bij 2-1.

Beerschot: Vanhamel, Van Den Bergh, Frans, Dom (45’ Halaimia), Holzhauser, Suzuki (80’ Eleke), Bourdin (40’ Van Den Buijs), Pieternaat, Sanusi, Coulibaly & Tissoudali

RSCA: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix, Lawrence, Lokonga, Zulj (69’ Amuzu), Verschaeren (46’ Vlap), Tau, Mukairu (90’ Dimata) & Nmecha

Doelpunten: 29’ Coulibaly (1-0), 50’ Holzhauser (2-0) & 88’ Nmecha (2-1)

Lees verder