Waaslands blok breekt niet

Vrijdagavond ontving RSCA Waasland-Beveren in het Lotto Park voor de 23ste speeldag van de Jupiler Pro League. Kemar Lawrence zat zijn schorsing uit in de tribune, waardoor Amir Murillo weer in de ploeg kwam. Hij kwam op zijn vertrouwde positie op rechts in de verdediging te staan, Killian Sardella begon op links.

De mannen van Vincent Kompany begonnen goed met enkele schoten van Francis Amuzu en Paul Mukairu. Even later ging een schot van Michel Vlap naast. Sporting had veel balbezit in de eerste helft, zonder echt gevaarlijk te worden. Slechts één keer moest Matt Miazga tussenkomen op een poging van de bezoekers. De beste kans voor paars-wit kwam er in de eerste helft na een pass van Michel Vlap op Paul Mukairu, maar onze winger vond de netten niet. Net voor de rust trof een bedrijvige Anouar Ait El Hadj nog de buitenkant van de paal, maar de score bleef 0-0.

Het zelfde verhaal voltrok zich in de tweede helft. Eenrichtingsverkeer met nog meer kansen van Sporting, maar de netten trilden niet. Nieuwkomer Abdoulay Diaby werd het veld ingebracht en bracht meteen verse energie, maar een voorzichtige poging van buiten de zestien bracht de bezoekende doelman niet in gevaar. Met Mohammed Dauda en Nany Dimata werd er nog meer aanvallend vermogen tussen de lijnen gebracht, maar ook zij slaagden er niet in de Waaslandse muur te slopen. Net als in de eerste helft was het Anouar Ait El Hadj die nog het dichtst in de buurt kwam van een doelpunt, maar zijn afstandsschot raakte opnieuw het doelhout. Eindstand 0-0, een puntendeling tegen Waasland-Beveren.

RSC Anderlecht : Wellenreuther, Nmecha (78’ Dimata), Cullen, Vlap (66’ Diaby), Mukairu (78’ Dauda), Miazga, Amuzu (87’ Stroeykens), Delcroix, Ait El Hadj, Sardella & Murillo

Waasland-Beveren : Jackers, Mandjeck, Bastians (79’ Schoonbaert), Bertone, Albanese (89’ Efford), Heymans (58’ Faucher), Leuko, Vukotic, Vieira, Schrijvers & Frey