Een knappe 4-1 overwinning tegen de Kanaries

Deze zondag ontvingt RSCA Sint-Truidense VV in een wederom uitverkocht Lotto Park. Brian Riemer koos voor dezelfde basiself als vorige week in Charleroi. Ludwig Augustinsson en Killian Sardella keerden terug van blessures, maar begonnen op de bank. Na een achterstand bij rust wonnen de Mauves met 4-1. Ze blijven ongeslagen in eigen huis (tien overwinningen in dertien thuiswedstrijden) en plaatsen zich mathematisch voor de Champions' Play-offs.

De bezoekers staken eerst de neus aan het venster, maar Aboubakary Koita miste. Thorgan Hazard pakte even later uit met een geweldige cross naar Louis Patris, die zijn schot miste. Ook in de rebound kon Anders Dreyer niet scoren. Na tien minuten opende Jarne Steuckers de score na een te korte terugspeelbal van Kristian Arnstad. Paars-wit probeerde ook druk te zetten, maar Kristian Arnstad, Anders Dreyer en Kasper Dolberg konden niet profiteren van de bij wijlen weifelende Limburgse defensie.

De tweede helft was op zijn zachtst gezegd helemaal anders. RSCA kwam al snel op gelijke hoogte toen Thorgan Hazard doelman Zion Suzuki verraste met een rake kopbal na een voorzet van Yari Verschaeren. Twee minuten later was het opnieuw Yari die Mario Stroeykens bediende, die laatste loste een onhoudbaar schot met links. Vijf minuten en zeventien seconden na het eerste doelpunt rondde Kasper Dolberg een mooie actie af van Thorgan Hazard en Anders Dreyer. Orde op zaken.

De Kanaries reageerden met pogingen van Kaveh Zahiroleslam en Mathias Delorge die net naast gingen, aan de andere kant hield Zion Suzuki Anders Dreyer nog van een doelpunt. De doelman had ook eerst nog een parade in huis op het schot van Thorgan Hazard, maar Hazard forceerde meteen ook een overtreding in het zestienmetergebied. De strafschop werd door de ingevallen Luis Vázquez omgezet. Met nog een kwartier te spelen was de wedstrijd beslist, ook al moest Kasper Schmeichel in de slotfase nog een briljante redding verrichten om een late treffer van Bertaccini te voorkomen.