RSCA 2-2 Standard

Sporting ontving zondagavond Standard in het Lotto Park voor de Clasico. Zeno Debast kwam terug tussen de lijnen na zijn afwezigheid in de Europese kwalificatiewedstrijd tegen Ludogorets, ook Amir Murillo startte weer op zijn vertrouwde positie. Sporting kwam al vroeg op achterstand, maar trok het laken in de eerste helft weer naar zich toe. Het ging op en over Standard, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met slechts een punt.

De Rouches namen al vroeg een voorsprong dankzij Noah Ohio. Hij kreeg de bal voor zijn voeten na een ongelukkige clearance van Anders Dreyer. Sporting counterde met Dreyer en Verschaeren, maar Arnaud Bodart kon telkens de 1-1 voorkomen. Na een half uur wisten de Mauves de situatie volledig om te draaien. Eerst stuurde Amadou Diawara Francis Amuzu diep, die in de zestien werd neergehaald. Penalty, omgezet door Islam Slimani. En even later zette Slimani RSCA opnieuw op voorsprong. Ciske met de assist, 2-1 bij rust.

De eerste kans na de rust kwam op naam van Philip Zinckernagel. Voor Sporting waren het Verschaeren en Ashimeru die kansen kregen, maar zonder succes. Even later verdween de bal tot twee maal toe in het net voor RSC Anderlecht, maar twee keer stonden de paars-witte doelpuntenmakers buitenspel. Geen hattrick dus voor Slimani. Het enige resterende doelpunt van de wedstrijd viel aan de overkant. Tegen de gang van het spel in kwam Standard op 2-2 na een ongelukkig eigen doelpunt van Killian Sardella. Eén punt dus maar voor paars-wit, in een felbevochten Clasico.