3-1 overwinning tegen Seraing

Zondagavond ontving paars-wit RFC Seraing in het Lotto Park voor de derde speeldag van de Jupiler Pro League. Coach Felice Mazzù bracht zeven Belgen aan de aftrap, waarvan zes spelers Made in Neerpede. RSCA boekte zijn tweede overwinning (3-1) van het seizoen.

Het eerste doelpunt viel al in de vierde minuut. Een voorzet van Noah Sadiki bereikte Francis Amuzu, die niet twijfelde en de score opende. Sporting domineerde de openingsfase. Francis Amuzu verdubbelde na een kwartier de voorsprong na een knap één-tweetje met Lior Refaelov. De Israëliër lag ook aan de basis van het derde doelpunt na een assist op Fábio Silva, wiens schot uit de draai doelman Dietsch kansloos achterliet. RSC Anderlecht ging de rust in met een comfortabele 3-0 voorsprong.

De Métallos kwamen beter uit de kleedkamer en dat vertaalde zich in de aansluitingstreffer van Sambou Sissoko. Tussen twee Europese duels in, controleerde RSC Anderlecht (logischerwijze) de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan, kwam Zeno Debast ei zo na tot scoren, maar zijn poging ging net naast. Naargelang de wedstrijd vorderde voerde onze coach meerdere wissels door. Kristian Arnstad en Mario Stroeykens kwamen ondanks knappe pogingen niet meer tot scoren. 3-1, eindstand.