Drie punten tegen Oostende

Zondagavond ontving RSC Anderlecht KV Oostende in het Lotto Park voor de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League. Felice Mazzu stelde dezelfde elf namen op als in de galawedstrijd tegen Lyon van vorig weekend. De Portugees Fábio Silva, de nieuwste versterking, startte op de bank.

Al na enkele minuten spelen kwam Lior Refaelov dicht bij de openingstreffer nadat hij uitstekend bediend werd door Yari Verschaeren. Vervolgens werd een kopbal van diezelfde Verschaeren gemakkelijk gered door KVO-doelman Guillaume Hubert. Aan de overkant ging een schot van Thierry Ambrose over het doel. Met de rust in aantocht, vond Majeed Ashimeru de weg naar doel na een mooie assist van Adrien Trebel. 1-0, een logische score bij de pauze.

MEER FOTO'S

In de tweede helft probeerde Anderlecht het verschil te maken, maar de bezoekers hielden het spel goed gesloten. De beste kansen waren voor Theo Ndicka en Sebastiano Esposito, maar hun schoten gingen naast. Coach Mazzù bracht verschillende nieuwe namen op het veld. Benito Raman en Fábio Silva hadden in het laatste kwart van de wedstrijd uitstekende mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar uiteindelijk was het wachten tot de slotminuten toen de Portugese aanwinst met een knap schot de eindstand vastlegde. In de blessuretijd belandde een vrije trap van Wesley Hoedt nog op de lat. Een welverdiende eerste overwinning voor paars-wit in het seizoen 2022-2023.