RSCA 2-3 KV Mechelen

RSCA ontving zondagavond KV Mechelen in het Lotto Park voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Brian Riemer moest verschillende wijzigingen doorvoeren. Naast Yari Verschaeren was ook Amir Murillo niet van de partij na de Europese wedstrijd van donderdagavond. Benito Raman ontbrak ook en Amadou Diawara was geschorst. Marco Kana, Hannes Delcroix, Mario Stroeykens en Killian Sardella waren wel van de partij. Moussa N'Diaye en Lior Refaelov namen plaats op de bank.

Het was Islam Slimani die als eerste gevaarlijk was, met een schot dat de bovenkant van de lat raakte. Mario Stroeykens trof even later wel raak, na een mooie krul vanaf de rand van het strafschopgebied. Pogingen van Mario Stroeykens, Anders Dreyer en Islam Slimani werden vervolgens gepareerd door doelman Gaëtan Coucke. Na de eerste helft te hebben gedomineerd, moest paars wit in de slotminuten toch twee doelpunten incasseren. Rob Schoofs nam een voorzet van Sandy Walsh op de slof en scoorde met een onhoudbare volley. Even later verdubbelde Schoofs zelfs de voorsprong na een voorzet van Geoffry Hairemans. Sporting kwam nog goed weg nadat een derde Mechelse goal werd afgekeurd voor een eerdere overtreding. 1-2 bij de pauze.

Na de rust was het Jan Vertonghen die als eerste kon dreigen, maar het was Islam Slimani die na een uitstekende voorzet van Francis Amuzu het leer kon binnenkoppen. De Algerijn sluit dit seizoen af als topscorer van Anderlecht met acht doelpunten. Onze spelers zochten ruimte en kansen, maar die laatste bleven uit. Twintig minuten voor tijd moest de doelman van KVM zich nog eens tonen na een goeie kopbal van Islam Slimani. De spits deed het even later nog eens over, maar Gaëtan Coucke stond opnieuw paraat. Bart Verbruggen haalde een goed schot van Rob Schoofs nog uit z’n doel, maar deze leverde vervolgens een uitstekende voorzet voor de kopbal van David Bates: 2-3 was het verdict. Het seizoen van Sporting eindigt na de reguliere competitie.