RSCA naar halve finale van de beker

Deze donderdagavond ontving RSCA KV Kortrijk in het Lotto Park voor de kwartfinales van de Beker van België. Met dezelfde startopstelling als voorheen had het team van coach Vincent Kompany weinig moeite om zich te kwalificeren met een 3-0 overwinning tegen KVK. Sporting zal het in de volgende ronde opnemen tegen Eupen.

De ploeg van Anderlecht zette de thuisploeg onder druk en doelman Joris Delle moest tussenkomen op twee pogingen van Joshua Zirkzee en Christian Kouamé. Sporting nam de wedstrijd in handen. De Kortrijkse keeper redde opnieuw bij een knappe poging van Lior Refaelov. Christian Kouamé kwam meteen daarna alleen voor de Kortrijkse doelman, en aarzelde niet: 1-0. Even later werd de Ivoriaanse aanvaller wel afgestopt. Uitstel van executie. Net voor de rust kon Sergio Gómez op een scherpe voorzet van Amir Murillo de voorsprong verdubbelen: 2-0.

Bij het begin van de tweede helft bleef Hendrik Van Crombrugge bij de pinken na een schot van Dylan Mbayo. De reactie van de Brusselaars liet niet lang op zich wachten. Lior Refaelov en Amir Murillo Konden ei zo na de voorsprong nog uitbreiden. RSC Anderlecht verloor nooit de greep op de wedstrijd. Na een uur kon de coach spelers laten rusten. Joshua Zirkzee en Kristoffer Olsson werden vervangen door Benito Raman en Majeed Ashimeru. Met nog een kwartier te gaan, gaf Yari Verschaeren de perfecte voorzet voor Christian Kouamé, die zijn tweede van de avond maakte: 3-0. De kwalificatie voor de halve finales was verdiend na een sterke, collectieve prestatie.

MEER FOTO'S

RSCA: Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez (87’ Mykha), Cullen (64’ Ashimeru), Olsson, Refaelov (79’ Ait El Hadj), Verschaeren (79’ Amuzu), Zirkzee (64’ Raman) & Kouamé

Kortrijk: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Rougeaux, Mbayo (68’ Moreno), Palaversa (68’ Torp), Selemani, Kadri (79’ Fixelles), Badamosi (74’ Messaoudi), Vandendriessche, Delle & D’Haene

Doelpunten: 34’ Kouamé (1-0), 42’ Gomez (2-0) & 75’ Kouamé (3-0)