Drie belangrijke punten tegen Genk

Sporting speelde zondagavond in het Lotto Park tegen KRC Genk in de 19e speelronde van de Jupiler Pro League. Zonder Jan Vertonghen (geblesseerd) en Zeno Debast (geschorst voor gele kaarten) moest Brian Riemer een nieuw centraal verdedigingsduo samenstellen met Thomas Delaney en Killian Sardella. Louis Patris nam de plaats in als rechtsback. Thorgan Hazard (griep) en Francis Amuzu (blessure) waren ook niet beschikbaar. Aan het einde van een vrij moeizame ontmoeting pakten de Mauve et Blanc de drie punten. Woensdag komt Cercle Brugge op bezoek.

De ploeg uit Limburg startte solide. Tot rond de twintigste minuut waren er weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten. Een afgeketst schot van Joseph Paintsil werd geblokt door Kasper Schmeichel. Maar even later kwam de VAR echter tussenbeide om aan te geven dat de bal was aangeraakt door de hand van Thomas Delaney. Kasper Schmeichel redde de penalty van Bryan Heynen, maar teamgenoot Yira Sor schoot de rebound in het net. De aanvaller was echter te snel het strafschopgebied binnen gegaan en de scheidsrechter legde de bal terug op de penaltystip, voordat hij uiteindelijk een vrije trap voor RSCA floot. Onze Deense doelman moest niet veel later opnieuw ingrijpen op pogingen van Bryan Heynen en Bilal El Khannouss, maar de ruststand bleef 0-0.

Na de herstart vatten de bezoekers de koe bij de horens en zetten ze onze spelers onder druk. Anders Dreyer kwam dichtbij een doelpunt, maar Maarten Vandevoordt bracht redding. Op het uur miste Yira Sor een grote kans om te scoren en maakte plaats voor Tolu Arokodare. Die dwong Kasper Schmeichel al snel tot een knappe redding, maar Alieu Fadera schoot met een onhoudbare volley uit de rebound de bal tegen de netten, 0-1. Maar het moment van Théo Leoni moest nog komen. Die schoot enkele minuten later met een subliem schot in de bovenhoek de gelijkmaker tegen de netten. In de slotfase zorgde Anders Dreyer na een goed uitgevoerde tegenaanval van Nilson Angulo en Théo Leoni nog voor de apotheose. 2-1 in de 92e minuut. Drie belangrijke punten voor Sporting.