RSCA 0-2 KRC Genk

RSC Anderlecht trof zondagavond de leider in de Jupiler Pro League net voor de WK-onderbreking. Noah Sadiki en Kristian Arnstad startten in de basis, ook Hendrik Van Crombrugge nam zijn plaats in het doel weer in na de bekerwedstrijd van donderdag.

De bezoekers zetten Hendrik Van Crombrugge van bij de start onder druk, het eerste gevaar kwam van Mike Trésor. Sporting prikte terug met een poging van Yari Verschaeren, zonder veel gevaar. Het Genkse aandringen resulteerde na een dik kwartier spelen in een doelpunt: Paul Onuachu opende de score. 0-1 aan de rust.

In de tweede helft verdubbelden de Limburgs snel de voorsprong via Gerardo Arteaga na een voorzet van Joseph Paintsil. Na de rust kwamen er nog heel wat nieuwe namen tussen de lijnen voor RSCA, maar Sporting had moeite om kansen bij elkaar te voetballen. In het slot werd Genk nog met 10 man gezet, maar de score veranderde niet.