Vierde thuisoverwinning op rij

Kasper Dolberg

RSCA trad zaterdag in de achtste ronde van de Champions' Play-offs aan tegen Genk in het Lotto Park. De geblesseerde Jan Vertonghen en Majeed Ashimeru werden in de basis vervangen door Federico Gattoni en Yari Verschaeren. De mannen van Brian Riemer wonnen met 2-1 dankzij flitsen van Yari Verschaeren en Kasper Dolberg. Daardoor hebben onze Mauves thuis nog geen punt laten liggen in deze play-offs. Twaalf punten uit twaalf belooft veel goeds voor Club Brugge komend weekend.

Onze fans zorgden meteen vanaf het begin voor een geweldige sfeer. De wedstrijd begon gelijkmatig. Een kwartier ver en een kopbal van Killian Sardella vloog over het doel. Na een prachtig eerbetoon aan Wim, onze fan die in het ziekenhuis overleed nadat hij in elkaar zakte tijdens het duel met Cercle, ging onze ploeg beter spelen. Niet veel later miste een krullend schot van Thomas Delaney net het doel. Na een half uur werd een schot van Kasper Dolberg uit een moeilijke hoek gered door doelman Maarten Vandevoordt. De bezoekers kwamen daarna voor het eerst met doelgevaar via Zakaria El Ouahdi, maar Kasper Schmeichel redde kalm. Thomas Delaney miste op slag van rust een uitgelezen kans om de score te openen en kreeg vervolgens een gele kaart. Hij is geschorst voor de wedstrijd tegen Brugge. Het eerste doelpunt kwam er toen het het minst werd verwacht. Aan het einde van de eerste helft pakte Yari Verschaeren uit met een onhoudbaar schot in de bovenhoek: 0-1, de stand bij de rust.

Bij de hervatting maakte Yari Verschaeren plaats voor Francis Amuzu. Na een vrij rustig eerste kwartier kreeg paars-wit de ene kans na de andere. Na een uur raakte Mario Stroeykens met een krachtig schot de lat. Even later probeerde Francis Amuzu het met een acrobatische uithaal, maar zonder veel succes. Iets later was het toch raak. Na de briljante uithaal van Yari Verschaeren was het Kasper Dolberg die het Lotto Park op z’n kop zette. De Deense aanvaller had een prachtige controle met zijn borst in het strafschopgebied en loste een perfect schot dat Maarten Vandevoordt niet kon pakken. 2-0. Vijf minuten later verkleinde Tolu Arokodare de achterstand met een afgeketste voorzet en zette de 2-1 op het scorebord. Anderlecht sloeg terug toen Francis Amuzu naast schoot. Het was een spannend slot met nog een paar halve kansen voor de bezoekers. Maar na 90 minuten spelen was de eindstand 2-1. De drie punten die voor het grijpen lagen, bleven in de hoofdstad.