RSCA 2-2 FCSB

In de eerste wedstrijd onder Robin Veldman kwam paars-wit twee keer op voorsprong maar moest het uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel tegen FCSB. RSCA houdt wel zijn kansen gaaf om door te stoten naar de volgende ronde in de Conference League.

De Roemenen begonnen het scherpst aan de wedstrijd en versierden een kans via Malcom Edjouma. RSCA kwam al snel opzetten, maar doelman Pardovanu kon de poging van Moussa N'Diaye nog keren. Naar het einde van de eerste helft toe was het moment van Yari Verschaeren gekomen. Hij werkte een puike voorzet van Amir Murillo knap af: 1-0.

Ook Fábio Silva pakte nog uit met een mooi hakje na goed voorbereidend werk van Yari Verschaeren en Amadou Diawara, maar zijn poging werd nog van de lijn gekeerd door de doelman. Hendrik Van Crombrugge moest ook nog paraat staan op een krachtige vrije trap van Risto Radunovic. 1-0 aan de rust.

Na de rust hield RSCA de controle en waagde Yari Verschaeren nog zijn kans. Tot Andrea Compagno tussen de lijnen kwam en de spits tussen Jan Vertonghen en Wesley Hoedt opdook en een goeie voorzet tegen de netten kopte. Voor paars-wit gingen Lior Refaelov en Amadou Diawara naar de kant voor Majeed Ashimeru en Mario Stroeykens.

Het leidde tot nog enkele goede kansen. Onder meer een kopbal van Jan Vertonghen ging net naast en Francis Amuzu besloot na een goeie loopactie op doelman Tarnovanu. Even later was de 2-1 daar dan toch: Jan Vertonghen knikte een hoekschop tegen de touwen. De buit leek binnen voor RSCA, maar Joyskim Dawa kon gebruik maken van verwarring in het penaltygebied om een rebound binnen te knallen. Een koude douche voor RSCA, dat ook nog Amir Murillo een tweede gele kaart zag pakken in de slotfase.

RSCA blijft met 5 punten nog in de running om als tweede te eindigen in de groep en zich zo te kwalificeren voor de volgende ronde in de Conference League. Volgende week wacht de beslissende wedstrijd in Silkeborg.