RSCA 4-2 KAS Eupen

Deze zondag ontving RSCA KAS Eupenvoor de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League. Na de Europese wedstrijd van donderdag werden Moussa N'Diaye, Yari Verschaeren (niet fit) en Kristian Arnstad (geschorst) in de basis vervangen door Zeno Debast, Mario Stroeykens en Majeed Ashimeru. In een wedstrijd waarin ook jeugdproduct Théo Leoni zijn debuut maakte, pakte paars-wit vier doelpunten en pakte drie verdiende punten.

Francis Amuzu kreeg de eerste echte kans van de wedstrijd, maar doelman Lennart Moser redde de bal goed. Anderlecht domineerde, maar pas na een kwartier vond Francis Amuzu met zijn tweede poging het net met een laag schot in de korte hoek. Lior Refaelov verdubbelde daarna snel de voorsprong met een prachtige vrije trap in de bovenhoek na een stevige overtreding op Majeed Ashimeru. Francis Amuzu en Fábio Silva wisten even daarna de score niet uit te diepen ondanks goede kansen. Het waren zelfs de Panda's die vlak voor rust wat dichterbij kwamen, toen Wesley Hoedt een vrije trap van Stef Peeters in eigen doel verwerkte.

Na de rust moest Hendrik Van Crombrugge schitterend redding brengen op de goed gekrulde bal van Stef Peeters. Even later werd het schot van Anouar Ait El Hadj geblokt door Lennart Moser, maar Lior Refaelov kon de score uitdiepen in de rebound. Maar alweer slaagde KAS Eupen erin de score te milderen, dit keer op een voorzet van Stef Peeters die door de volledige achterhoede het net wist te vinden. En met nog tien minuten te gaan, moest Hendrik Van Crombrugge alles in de strijd gooien om redding te brengen op een poging van Smail Prevljak. Een kwartier voor tijd mocht Theo Leoni zijn debuut maken in het eerste elftal van RSCA. En het jeugdproduct liet zich meteen opmerken met een schot van buiten de zestien. De 4-2 kwam echter op naam van een andere Neerpedespeler: Anouar Ait El Hadj krulde de bal enig mooi in de rechter bovenhoek, en maakte zo zijn tweede goal van het weekend na zijn doelpunt voor de RSCA Futures op zaterdag. Eindstand 4-2, en drie punten voor paars-wit.