"We moeten in ons potentieel geloven"

Zondag om 18u trekt de Jupiler Pro League zich weer op gang voor paars-wit. Sporting sloot 2019 af met een 4 op 6 tegen KRC Genk (2-0) en Antwerp (0-0). Met de komst van Club Brugge volgt in het nieuwe jaar meteen al een nieuwe topper.

RSC Anderlecht trok de eerste week van januari naar het Spaanse San Pedro del Pinatar. 29 spelers gingen mee op stage om het tweede luik van de competitie optimaal voor te bereiden. Na een intensieve trainingsweek keerde de groep zeer gemotiveerd terug naar de RSCA Belfius academy om de wedstrijd tegen blauw-zwart voor te bereiden. De West-Vlamingen staan autoritair op de eerste plaats, met 10 punten voorsprong op de eerste achtervolgers, maar zodra de bal rolt tijdens RSCA - Club telt het klassement niet meer.

Coach Frank Vercauteren blikte tijdens de persconferentie als volgt vooruit op deze belangrijke wedstrijd: “We kennen de moeilijkheden van het parcours dat ons wacht, maar we moeten ambitieus zijn en in ons potentieel geloven. Ongeacht de tegenstander van de dag. Ik geloof wel niet dat we van de wedstrijd van de laatste kans moeten spreken, want alle matchen zijn belangrijk. We moeten lessen trekken uit de bekernederlaag – op technisch, tactisch, fysiek en mentaal vlak – maar de wedstrijdomstandigheden zullen niet dezelfde zijn en alles zal ook afhangen van de vorm en het geluk de dag zelf. Aan ons om dat geluk af te dwingen en de nodige kwaliteit op de mat te brengen om zondag top te zijn.”

De selectie:

 1. Adrien Trebel
 2. Albert Sambi Lokonga
 3. Alexis Saelemaekers
 4. Amir Murillo
 5. Antoine Colassin
 6. Davy Roef
 7. Derrick Luckassen
 8. Edo Kayembe
 9. Elias Cobbaut
 10. Francis Amuzu
 11. Hendrik Van Crombrugge
 12. Jeremy Doku
 13. Killian Sardella
 14. Marco Kana
 15. Michel Vlap
 16. Nacer Chadli
 17. Peter Zulj
 18. Sieben Dewaele
 19. Thomas Didillon
 20. Vincent Kompany
 21. Yevhenii Makarenko