RSCA 0-1 Club Brugge

Sporting ontving voor de 12de speeldag Club Brugge thuis in het Lotto Park. De jonge Lucas Stassin (17 jaar) startte voor het eerst in de basis. Ondanks een goede wedstrijd en kansen in de slotfase, slaagde paars-wit er nooit in om de gelijkmaker te scoren.

De topper begon intens, met een eerste goede kans voor Fábio Silva op aangeven van Amadou Diawara na 20 minuten spelen. Even later trof debutant Lucas Stassin de paal via de hand van Simon Mignolet. Ondanks een goede eerste helft, eindigde de eerste helft dus scoreloos.

<

Na de rust kwamen er meer kansen. De eerste goede kans voor Brugge in de tweede helft was voor Kamal Sowah, maar zijn poging ging recht op Hendrik Van Crombrugge. Even later moest onze kapitein zich opnieuw reppen op een schot van Ferran Jutglà. En ook de bezoekende kapitein moest attent blijven: aan de overkant redde Mignolet goed op een schot van Kristian Arnstad.

Na 20 minuten in de tweede periode kwam de openingstreffer er toch. Hans Vanaken bediende Casper Nielsen die de netten vond: 0-1. RSCA moest zo achtervolgen, en dat deed het met enkele nieuwe namen. Daarna was het paars-wit dat de overhand nam en nog de beste kansen kreeg, maar de bezoekende doelman belette Sporting meermaals het scoren. Eerst op een uitstekende kopbal van Wesley Hoedt op corner, even daarna op een voorzet-schot van de ingevallen Yari Verschaeren.

In de slotfase hielp de Brugse doelman de bezoekers helemaal aan de drie punten nadat hij tot tweemaal toe Fábio Silva belette te scoren. Abakar Sylla moest daarna vroegtijdig het veld verlaten omwille van een drieste tackle op Mario Stroeykens. Eindstand 0-1.