RSCA 2-0 AZ Alkmaar

RSCA ontving donderdagavond AZ Alkmaar voor de eerste kwartfinalewedstrijd van de UEFA Europa Conference League. Twee doelpunten, van Amir Murillo en Majeed Ashimeru, zorgen voor een uitstekende uitgangspositie voor paars-wit voor de terugwedstrijd in het AFAS Stadion komende donderdag.

De eerste kans van de wedstrijd was voor RSCA. Francis Amuzu versnelde op de flank en bereikte Islam Slimani, maar die wist niet te scoren. RSCA startte met veel energie, maar de bezoekers kwamen stilaan terug in de wedstrijd. Na een kwartier kon Anders Dreyer uit een vrije trap schieten, maar Mathew Ryan zat er goed bij. Maar de 1-0 zou toch nog vallen in de eerste helft. Amir Murillo kopte een uitstekende voorzet van Anders Dreyer binnen. Enkele kleine kasjes voor Lior Refaelov en Anders volgden voor paars-wit, terwijl AZ geen enkele keer naar doel wist te trappen in de eerste helft. 1-0, een logische stand bij de rust van deze wedstrijd, waarin de mannen van Brian Riemer het meeste balbezit hadden.

Na de helft voerden de Nederlanders de druk op. Milos Kerkez, Vangelis Pavlidis en Sven Mijnants kregen kansen, maar konden niet besluiten. En dat gebrek aan efficiëntie in de afwerking zou de troepen van Pascal Janssen duur komen te staan. Twintig minuten voor tijd kon Majeed Ashimeru na een mooie actie van Lior Refaelov en Francis Amuzu vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar raak schieten: 0-2. AZ probeerde de achterstand te verkleinen, maar onder andere een schot van Tijani Reijnders bracht Bart Verbruggen niet echt in de problemen. De laatste echte kans voor RSCA was een kopbal van Kristian Arnstad, maar Mathew Ryan kon ervoor zorgen dat de score niet verder uitgediept werd. Een verdiende overwinning.