Paars-wit verzekert derde plaats en Europa

Voor de voorlaatste thuiswedstrijd ontving RSCA Antwerp FC in het Lotto Park. Hendrik Van Crombrugge hernam zijn plaats tussen de palen in een verder ongewijzigde startopstelling. De opdracht vooraf was duidelijk: winst zou zekerheid betekenen over de derde plaats en de bijbehorende tickets voor de derde voorronde van de Conference League.

Sporting domineerde de eerste helft. De eerste poging kwam op naam van Francis Amuzu, hij miste net het doel. Even nadien ging de bal op de stip nadat Abdoulaye Seck Joshua Zirkzee vloerde in de zestien. Sergio Gómez zette de penalty om, 1-0 voor paars-wit. De dreiging aan het doel van Jean Butez hield aan, Kristian Arnstad en Francis Amuzu kwamen dichtbij maar scoorden net niet. Of toch! Net voor de rust wist Amuzu dan toch de netten te laten trillen op aangeven van Joshua Zirkzee. In zijn 150ste wedstrijd voor paars-wit zette de jonge winger zo de ruststand op het bord.

Na de rust moest Jean Butez zich reppen op een vrije trap van Wesley Hoedt. Daarna behield Sporting de greep op de wedstrijd, zonder al te veel gevaar te creëren. Op het uur kwamen Yari Verschaeren en Bohdan Mykhailichenko tussen de lijnen voor Joshua Zirkzee en Sergio Gómez. Tegen het einde van de match nam het gevaar namens Antwerp toe. Eerst werd een doelpunt van Miyoshi nog afgekeurd wegens buitenspel, maar daarna kwam de 2-1 toch op het bord. Hendrik Van Crombrugge kon Abdoulaye Seck het scoren niet beletten. Verder dan dat doelpunt kwam Antwerp niet, de score bleef bij 2-1.

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Delcroix, Gómez (61’ Mykhaylichenko), Cullen, Kana, Arnstad, Amuzu (80’ Magallán), Zirkzee (61’ Verschaeren) & Kouamé

Antwerp : Butez, De Laet, Nainggolan, Yusuf (71’ Frey), Balikwisha (63’ Benson), Miyoshi, Vines, Seck, Almeida, Samatta & Dwomoh

Goals : 14’ Gomez (1-0, pen), 44’ Amuzu (2-0) & 83’ Seck (2-1)