Eén punt in extremis tegen Antwerp

Zaterdagavond ontving RSC Anderlecht R Antwerp FC in het Lotto Park voor de tweede wedstrijd in de Champions' play-offs. In vergelijking met de openingswedstrijd tegen Brugge, kwamen Jacob Bruun Larsen en Josh Cullen nieuw tussen de lijnen. Adrien Trebel en Majeed Ashimeru startten op de bank. Paars-wit moest zich na afloop tevreden stellen met één punt.

De wedstrijd begon evenwichtig, en het was 20 minuten wachten op een eerste kans. Anouar Ait El Hadj trapte naar doel, zijn poging ging over. Antwerp antwoordde met een grote kans voor Jordan Lukaku, maar hij trapte zijn kans hard en hoog over de lat. De eerste helft had verder weinig te bieden.

Aan de rust bleef Josh Cullen in de kleedkamer voor Adrien Trebel. Die begon aan een tweede helft die heel wat geanimeerder was dan de eerste. Dieumerci Mbokani kon al heel snel profiteren van een fout achterin om de score te openen. Sporting had wat tijd nodig om van zijn openingstreffer te bekomen, maar reageerde dan toch met een gelijkmaker van Yari Verschaeren op aangeven van Jacob Bruun Larsen. De bezoekers lieten zich niet van hun stuk brengen en zette in een snelle counter Dieumerci Mbokani op weg naar de 1-2, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR wegens buitenspel. Sporting kwam goed weg.

En hoewel het paars-wit was dat de grootste kansen kreeg om de leiding te nemen met kansen van Bruun Larsen en Nmecha, was het toch Antwerp dat weer op voorsprong kwam. Dieumerci Mbokani werd voor een tweede keer teruggefloten door de VAR, maar de vierde bal die hij tegen de netten schoot, dit keer op penalty, bleef wel op het bord staan.

Hoewel de wedstrijd na 90 + 5 minuten gespeeld leek, sleepte Sporting in extremis toch nog een punt uit de brand. Adrien Trebel wist in de absolute slotfase Matt Miazga te vinden voor doel, die met een kopbal zijn eerste doelpunt voor paars-wit maakte. Eindstand 1-1.

RSCA : Verbruggen, Murillo, Miazga, Cobbaut, Mykha (88' Mukairu), Sambi, Cullen (46' Trebel), Ait El Hadj (84' Amuzu), B. Larsen (68' Ashimeru), Verschaeren (84' Dauda) & Nmecha

Antwerp FC : Butez, De Laet, Seck, Verstraete, Gerkens, Hongla, Miyoshi, Buta, Le Marchand, Mbokani & Lukaku

Goals : 49' Mbokani (0-1), 56' Verschaeren (1-1), 83' Mbokani (1-2, pen) & 90'+5 Miazga (2-2)