Drie punten tegen Antwerp

Zondag ontving RSC Anderlecht Royal Antwerp FC in het Lotto Park voor de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met vorig weekend werden Majeed Ashimeru (geblesseerd), Kristian Arnstad en Louis Patris vervangen in de basiself door Mario Stroeykens, Théo Leoni en Killian Sardella. Paars-wit behaalde de volle buit dankzij het eerste doelpunt van Kasper Dolberg vanop de penaltystip en vooral dankzij een solide collectieve prestatie.

De eerste helft was evenwichtig en de duels waren fel, maar echte kansen waren vrij zeldzaam. De beste kans was voor RSCA toen Moussa N'Diaye een vrije trap van Anders Dryer goed met het hoofd devieerde, maar zijn poging strandde op doelman Jean Butez. De Senegalees stond ook buitenspel. Toch ging paars- wit de rust in met een voorsprong. In blessuretijd haakte Toby Alderweireld Moussa N'Diaye in het strafschopgebied en scheidsrechter Jasper Vergoote wees zonder aarzelen naar de stip. Na een zeer lange VAR-controle kon Kasper Dolberg zijn allereerste officiële doelpunt voor RSCA scoren. 1-0, ruststand.

Het begin van de tweede helft ging het tempo de hoogte in en de Antwerpenaren kwamen beter in de wedstrijd, maar het was RSCA die bijna de voorsprong verdubbelde toen Anders Dreyer vanop twintig meter op de paal schoot. Op het uur werd Mario Stroeykens vervangen door Justin Lonwijk. Het debuut van de Nederlander in onze kleuren. De bezoekers wisten bijna gelijk te maken na een rommelige fase in ons strafschopgebied, maar Killian Sardella kwam op magistrale wijze tussenbeide om de poging van Vincent Janssen nog van de lijn te halen. Coach Brian Riemer bracht veel wijzigingen aan die zijn team in staat stelden om de laatste aanvalsgolven van de bezoekers te weerstaan. Paars-wit trok zo een verdiende zege over de streep.