De ‘Tous Mauves’ match in 10 beelden

Afgelopen zaterdag stond de eerste van twee mooie eindejaarswedstrijden in het Lotto Park volledig in het teken van het nieuwe inclusieprogramma van Sporting, 'Tous Mauves', dat tot doel heeft 5.000 sociaal kwetsbare jongeren de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Ter gelegenheid hiervan nodigden RSCA en Telenet vertegenwoordigers van de elf partnerorganisaties uit om de wedstrijd bij te wonen. Maar dat was nog niet alles. Onze jonge gasten beleefden heel wat onvergetelijke ervaringen.

Hieronder wordt het verhaal van de avond verteld in 10 snapshots.

In het Winterpark bood de FEFA (Famille Etudes Foot Anderlecht) snoepjes aan de fans aan om geld in te zamelen voor hun VZW. 

Alle partnerverenigingen van het project 'Tous Mauves' waren zaterdagavond vertegenwoordigd in het Lotto Park om de wedstrijd tegen KRC Genk bij te wonen.

De geschorste Zeno Debast nam uitgebreid de tijd om de jongeren te ontmoeten en al hun vragen te beantwoorden. De Rode Duivel en de kinderen genoten met volle teugen van de avond.

Twee jonge genodigden kregen ook de unieke kans om de basiself van paars-wit voor een vol stadion aan te kondigen met de microfoon.

Voor de gelegenheid waren de spelersbegeleiders allemaal jongeren van de partnerverenigingen van het project 'Tous Mauves'. De aftrap werd gegeven door een aantal van deze kinderen.

Tijdens de rust kregen sommige jongeren de kans om het heilige gras van Lotto Park te betreden tijdens een shoot-outsessie voor de Mauves Army-tribune.

Als onderdeel van het Heartware-project werd er bij de kassa ook een inzameling van laptops georganiseerd voor gezinnen in digitale nood.

Een warme avond, van begin tot eind, tot en met de shirts van de spelers.

Lees verder