Tous Mauves: een inspirerende zaterdag voor 25 jonge Brusselaars dankzij TADA & Sporting

Tous Mauves x TADA

Afgelopen zaterdag beleefden meer dan 25 Brusselse kinderen van ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) een bijzondere paars-witte zaterdag. In het kader van ‘Tous Mauves’, het inclusieprogramma van paars-wit met presenting partner Telenet, ontdekten ze een wedstrijddag achter de schermen.

Tous Mauves

'Tous Mauves' is het inclusieprogramma waarmee RSCA jaarlijks 5.000 sociaal kwetsbare jongeren (voornamelijk van 8 tot 18 jaar) binnen en buiten Brussel kansen wil bieden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Om zo sociale inclusie te versnellen en te versterken. Binnen het programma ligt de klemtoon op 5 inclusiepijlers:

  1. Gender-inclusie: steeds meer meisjes doen voetballen 
  2. Digitale inclusie: de digitale kloof verkleinen 
  3. Sportieve inclusie: voetbal en sport faciliteren voor iedereen 
  4. Professionele inclusie: de integratie van jongeren op de arbeidsmarkt versnellen 
  5. Educationele inclusie: toegang tot aanvullend onderwijs en ontwikkeling van competenties

TADA

Voor die laatste pijler werkt paars-wit samen met ToekomstATELIERdelAvenir (TADA). TADA is een lerend netwerk dat de burger en het bedrijfsleven betrekt bij de emancipatie en integratie van maatschappelijk kwetsbare tieners en hun omgeving. Meer dan 2000 maatschappelijk kwetsbare tieners (en hun entourage) krijgen zo een netwerk aangeboden dat hen jarenlang intens coacht.

Een inspirerende zaterdag bij paars-wit

RSC Anderlecht nam afgelopen zaterdag deel aan de TADA weekendschool in Molenbeek. Op zo’n weekendschool ontdekken tieners zichzelf en de maatschappij dankzij praktijklessen van bevlogen professionals. 

Medewerkers van RSC Anderlecht gaven de kinderen workshops over jobs binnen de marketing- en communicatiewerking van de club. Zo konden de kinderen ook zelf aan de slag in designworkshops om shirts en logos te ontwerpen.

Na de middag trokken de kinderen met een spelersbus van RSCA vanuit Molenbeek richting het Lotto Park, om te leren over de geschiedenis en de toekomst van de club, en kregen ze inkijk in alles wat er zich rond een voetbalwedstrijd afspeelt. Ze gingen naar huis met een rugzak vol nieuwe ervaringen, Tous Mauves-goodies, en een duoticket voor de wedstrijd van komende zondag.

Tous Mauves loopt de komende maanden verder met een evenwichtig samengesteld programma per partnerorganisatie. Lees er hier alles over.

Lees verder