Ancienne Belgique cureert muzikale DNA van RSCA

Ancienne Belgique

Wie naar het Lotto Park komt, merkt het: het stadion bruist. In een recente bevraging waarderen en quoteren abonnees de stadionbeleving met 4,7 op 5. 

Mee aan de basis van die unieke sfeer ligt de samenwerking tussen Sporting en de muziektempel Ancienne Belgique. Het Belgisch-Brusselse cultuurhuis stelt voor elke wedstrijd een zorgvuldig gecureerde playlist samen om de muzikale toon in het Lotto Park te zetten.

Elke matchdag kent zo een muzikale vertaling. Met een focus op Brusselse artiesten in de derby's tegen RWDM en Union bijvoorbeeld, of een nostalgische terugblik op de muziek uit de hoogdagen van Paul Van Himst tijdens zijn viering tegen KV Mechelen.

Fans worden muzikaal op sleeptouw genomen in het stadion zelf, en kunnen de playlist herbeluisteren op Spotify. Al meer dan 2500 fans volgen Sound of the Stadium op Spotify. Wie zo nieuwe artiesten ontdekt, kan dankzij een wekelijkse highlighted artist meteen een optreden boeken bij AB.

De samenwerking is een eerste uiting van de gedeelde liefde van RSCA en AB voor de hoofdstad en haar talent. Je ontdekt de playlists zelf op rsca.be/sound.

Lees verder