RSCA rouwt om ex-spits Jean-Pierre Janssens

Eergisteren is onze gewezen spits, Jean-Pierre Janssens, overleden. Hij werd 82 en was al een tijdje ziek. Vooral bij de oudere generatie RSCA-fans zal de naam van de flankaanvaller nog wel een belletje doen rinkelen.

Jean-Pierre Janssens speelde van 1961 tot 1964 bij paarswit. Hij kwam begin de jaren 60 over van Union St. Gillis, waar hij op zijn 16de in het eerste elftal debuteerde. In het elftal van coach Pierre Sinibaldi maakte hij het mooie weer met 25 goals in 58 wedstrijden. Alleen al in zijn debuutseizoen scoorde hij 13 keer en daarmee had Janssens een aanzienlijk aandeel in de landstitel van RSCA. Hij speelde toen in een team met onderandere: Trappeniers, Heylens, Plaskie, Hanon, Verbiest, Puis, Jurion en Van Himst.

Op 5 september 1962 liet Janssens zich opmerken in de legendarische Europacup 1 confrontatie met het toen onklopbaar gewaande Real Madrid. In de 16de finales speelde RSCA 3-3 in Madrid. Janssens scoorde er de 2-2 met een geweldig afstandsschot. Anderlecht plaatste zich toen na een 1-0 zege in de return, met een goal van Jef Jurion.

Na en tweede titel in 1964 vertrok Janssens bij Anderlecht. Hij speelde later nog bij Crossing Molenbeek, SCUP Jette, Ukkel Sport, La Forestoise, Léopold en Union Namen verdedigen.

Namens de club, de medewerkers en alle fans bieden we de familie Janssens ons allerdiepste medeleven aan. Jean-Pierre Janssens wordt op 20 februari om 12u30 begraven in Zemst.

Lees verder