Mikkel Hemmersam versterkt RSCA als Sports Manager

Mikkel Hemmersam

Mikkel Hemmersam gaat aan de slag bij Royal Sporting Club Anderlecht als Sports Manager. Mikkel zal nauw samenwerken met CEO Sports Jesper Fredberg om de langetermijnstrategie van de club te bewaken en te ontwikkelen. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor de scouting, rekrutering en organisatie van het RSCA Futures-team, zijn expertise op het vlak van talentontwikkeling aanwenden en de transitie van onze jonge talenten naar het eerste team optimaliseren.

Carrière

Mikkel Hemmersam werkte meer dan 10 jaar als advocaat, voordat hij van 2014 tot 2018 als Head of Recruitment bij de Academy van FC Kopenhagen aan de slag ging. Na een periode als onafhankelijke scout nam hij in 2020 de rol op van CO-CEO & Sports Director bij FC Nordsjaelland.

In de afgelopen jaren had Mikkel een cruciaal aandeel in de ontwikkeling van FC Nordsjaelland, zowel bij de jeugdopleiding als bij de rekrutering voor het eerste elftal. Hij zorgde er mede voor dat FC Nordsjaelland niet alleen een titelkandidaat werd maar ook een uitstekende reputatie opbouwde inzake de ontwikkeling van jonge talenten. Dit seizoen eindigde FC Nordsjaelland met een van de jongste teams in alle Europese competities als vicekampioen in de Deense Superliga. 

In een recente CIES-studie stond FC Nordsjaelland bovenaan de lijst van clubs wereldwijd die de meeste speeltijd geven aan spelers jonger dan 20 (Anderlecht stond toen op de achtste plaats). In april won de Deense club ook de prestigieuze Ajax Future Cup, waar de U17 van paars-wit als derde eindigde.

Mikkel Hemmersam:

"Talentontwikkeling is mijn grootste drijfveer. Ik heb dus ook altijd enorm veel respect gehad voor het werk dat Anderlecht elk jaar verricht om zoveel getalenteerde spelers voort te brengen. Ik voel me dan ook vereerd om te komen werken voor een club als Anderlecht waar dat aspect van voetbal zo cruciaal is voor de filosofie van de club. Dit project heeft zoveel potentieel en ik kan niet wachten om er deel van uit te maken."

Jesper Fredberg:

"Ik ben erg blij om Mikkel bij RSCA te mogen verwelkomen. We zijn al een tijdje op zoek naar de juiste versterking voor het sportief departement. Met Mikkel halen we iemand in huis met de nodige ervaring en een achtergrond die heel goed bij het DNA van RSCA past. Hij heeft ook een doorgedreven kennis van het Europese voetbal, managementervaring en een enorme passie voor talentontwikkeling.”

Welkom, Mikkel.

Lees verder