Michael Verschueren verlaat na ruim 13 jaar de Raad van Bestuur

Michael Verschueren

Michael Verschueren heeft maandagavond de Raad van Bestuur van Royal Sporting Club Anderlecht geïnformeerd dat hij zijn mandaat als bestuurder beëindigt. Michael gaat binnenkort een nieuwe uitdaging aan binnen het internationale voetbal waarvoor een volledige onafhankelijkheid vereist is. Deze nieuwe professionele uitdaging is daardoor onverzoenbaar met zijn rol als bestuurder bij onze club. Daarom heeft Michael beslist om na ruim 13 jaar de Raad van Bestuur van Royal Sporting Anderlecht te verlaten. 

Michael zetelt al sinds 2010 als bestuurder en was ook lang aandeelhouder van de club. Hij heeft zich met zijn expertise, zijn hart voor de club en zijn netwerk steeds volop ingezet voor RSC Anderlecht. Naar het voorbeeld van zijn vader, wijlen Michel Verschueren, die als sportief manager onze club naar vele successen stuwde tussen 1980 en 2003.  

Michael vertegenwoordigde ook sinds 2013 Royal Sporting Club Anderlecht en het Belgische voetbal bij de European Club Association (ECA). Eind november 2018 nam Michael voor anderhalf jaar een uitvoerende rol op binnen het management van de club. Daarna plooide Michael zich terug op zijn rol als bestuurder en zijn werkzaamheden als Executive Board Member bij ECA.  

De club wenst Michael uitdrukkelijk te bedanken voor zijn engagement over de voorbije jaren.

Michael Verschueren:

Ik heb altijd geprobeerd deze mooie club mee vorm te geven, in navolging van een aantal krachtige voetballeiders voor mijn tijd. Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken aan de fans, bestuurders en sponsors van de club voor hun vertrouwen tijdens de afgelopen jaren. Het moment is gekomen om mijn energie ten dienste te stellen van de verdere uitbouw van het internationale voetballandschap.

Lees verder