RSCA maakt intrede in League of Legends

Drie seizoenen geleden maakte RSCA zijn debuut op de esports-scene met FIFA-speler Zakaria Bentato. Nu heeft de club zijn esports-brand uitgebreid met een League of Legends-team. Vijf spelers vertegenwoordigen de club sinds enkele weken in de Belgian League, de officiële Europese regionale league met zes professionele teams die strijden om een prijzenpot van € 25.000. De winnaar kwalificeert zich voor de European Masters Play-Ins om het daarin op te nemen tegen de beste teams uit Europa. Na 5 speeldagen staat RSCA op een gedeelde derde plaats.

League of Legends is een online game die 10 jaar geleden is ontwikkeld en is uitgegroeid tot een van de populairste games binnen de esports. Het LoL­-team van RSC Anderlecht bestaat uit aanvoerder Nicky “Taz” Riat, Maximilien “Ioni” Lambert, Mathias “Saitam” Gassmann, Alexandre “KeABambi” Vanseveren en Théo “Findus” Fouassier. Zowel individueel als collectief heeft RSCA met deze jongens een mooi team. Taz won bijvoorbeeld de eerste Belgische editie van Red Bull Player One en mocht zo de Belgische eer hoog houden op de wereldfinale in Brazilië.

De meest in het oog springende overwinning van ons League of Legends-team tot nu toe is waarschijnlijk die tegen KV Mechelen. Ook zij besloten mee te stappen in het LoL-verhaal. Het seizoen is nog lang, maar de doelstelling is duidelijk: de titel pakken. En daar zullen onze spelers alles aan doen!

Lees verder