RSC Anderlecht neemt afscheid van Lior Refaelov

Lior Refaelov

Na veelvuldige en respectvolle gesprekken over de toekomst, zijn RSC Anderlecht en Lior Refaelov (37) overeengekomen om de samenwerking niet te vernieuwen. Iedereen binnen de club wil ‘Rafa’ uitdrukkelijk bedanken voor zijn inzet van de afgelopen twee seizoenen.

Lior Refaelov maakte in de zomer van 2021 de overstap van Royal Antwerp FC naar RSC Anderlecht. In zijn eerste seizoen bij paars-wit was Rafa meteen goed voor 19 doelpunten en 6 assists in alle competities. De Israëlier sloot het huidige seizoen af met 6 doelpunten en 7 assists achter zijn naam. Met al zijn ervaring had de voormalige Gouden Schoen ook een belangrijke rol in de kleedkamer en in de begeleiding en ondersteuning van onze jonge talenten.

In de laatste maanden zat de clubleiding verschillende keren samen met Rafa met het oog op de toekomst. Daarbij werd, met het grootst mogelijke en wederzijdse respect, beslist om het huidige contract dat in juni afloopt niet te verlengen.

CEO Sports Jesper Fredberg:

"We nemen afscheid van een speler die veel heeft gegeven voor deze club. Rafa is niet alleen een klassespeler op het veld, maar ook een echte gentleman ernaast. Maar op dit moment moet de club een aantal beslissingen nemen in functie van onze strategie voor de toekomst. Daarom hebben we besloten het contract van Rafa niet te verlengen. We zijn hem allemaal erg dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen twee seizoenen. Iedereen hier wenst Rafa veel succes in zijn verdere carrière en we hopen dat onze paden elkaar in de toekomst weer zullen kruisen."

Lior Refaelov:

"Ik heb erg mooie momenten meegemaakt bij deze club. Uiteraard waren er ook een aantal moeilijke momenten en ik had liever na een succesvol seizoen afscheid genomen. Toch heb ik nergens spijt van. Ik wens de club, de staf en mijn teamgenoten oprecht het allerbeste voor de toekomst en ik wens niets liever dan dat Anderlecht zo snel mogelijk terugkeert naar waar het thuishoort.”

Lees verder