In Memoriam: Mister Michel

In Memoriam: Mister Michel

Eén jaar geleden, op 14 september 2022, nam de voetbalwereld afscheid van Mister Michel Verschueren. De Zilveren Vos, icoon van Royal Sporting Club Anderlecht. Eén van de grootsten, voor altijd. Pionier in zijn vak, en een vat vol wijsheid. 

Michel Verschueren was gevat en rad van tong. Zelfs na zijn actieve periode als manager van paars-wit wist hij met rake observaties en scherpe analyses de (voetbal)actualiteit te fileren.

Zijn scherpe geest maakte hem beroemd en berucht, maar zorgde er ook voor dat RSCA onder zijn bewind - aan de zijde van voorzitter Constant Vanden Stock -  een nieuwe gouden periode inging. 

Op het veld wist paars-wit naast elf titels en drie bekers ook de UEFA Cup van 1983 aan een reeds rijkgevulde trofeeënkast toe te voegen. Aan de commerciële zijde schudde Verschueren het businessmodel van elke voetbalclub door elkaar door een exclusieve ervaring voor zakelijke fans te introduceren met restaurant Saint-Guidon en comfortabele business seats.

De Zilveren Vos is een legende voor de eeuwigheid. We zullen hem nooit vergeten.

Mauve+ leden ontvingen eerder dit jaar al een uniek collector’s item ter ere van Mister Michel. Wie daarover meer wil weten, kan hier terecht.

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.