Welcome home, Guillaume

Onze beloften spelen binnenkort hun eerste seizoen op professioneel niveau in 1B. Deze tussenstap is de ideale springplank in hun ontwikkeling om het uiteindelijk tot de eerste ploeg van paars-wit te schoppen. 

Om onze jonge beloften bij te staan in die ontwikkeling, keert een publiekslieveling terug naar huis. Guillaume Gillet zal zorgen voor een injectie aan kwaliteit, ervaring en leiderschap in de kleedkamer van onze jonge talenten. Hij tekent een contract voor 1 seizoen als speler bij de U23.  

Gillet speelde maar liefst 330 wedstrijden in het paars-witte shirt tussen 2008 en 2016 en veroverde 4 landstitels, 3 Supercups en 1 Beker met RSC Anderlecht. Zijn spelerscarrière leidde hem daarna nog achtereenvolgens naar SC Bastia, FC Nantes, Olympiakos en RC Lens. Bij zijn terugkeer in België speelde Gillet ook nog voor RSC Charleroi en Waasland-Beveren.  

Het is fantastisch om terug te keren naar de club van mijn hart”, verklaart Guillaume. “Neerpede barst van het jong talent en de visie van de club en van Peter Verbeke op hun ontwikkeling sprak mij erg aan. Ik wil mijn steentje bijdragen door mijn ervaring te delen met de aanstormende generatie”,  zo vertelt hij.

Ook CEO Peter Verbeke verwelkomt Guillaume met open armen op Neerpede. “Ik ben blij dat iemand als Guillaume is ingegaan op ons aanbod om onze U23 de nodige métier bij te brengen op het veld. Zijn ervaring zal onze competitiviteit verhogen en hij kan helpen om de ontwikkeling van onze jonge talenten te versnellen. Een perfecte match.”

Lees verder