Rust zacht, Lange Jojo

LANGE JOJO

Met veel droefenis vernam RSC Anderlecht vanochtend het overlijden van Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo. De ereburger van Brussel en bezieler van ons clublied Anderlecht Champion werd 85 jaar.

Le Grand Jojo was een echte Brusseleir. Tijdens zijn succesvolle carrière maakte hij zichzelf al snel onsterfelijk in Brussel, maar zijn liedjes resoneerden ook ver buiten de hoofdstad. “On a soif”, “Jules César” of “E viva Mexico” zullen voor altijd deel uitmaken van ons culturele erfgoed.

Bij Royal Sporting Club Anderlecht zal Lange Jojo uiteraard altijd herinnerd worden als de maker van Anderlecht Champion, het officieuze clublied dat voor elke wedstrijd in het Lotto Park weerklinkt. Het deuntje van Anderlecht Champion werd een absolute wereldhit. Voetbalsupporters overal ter wereld associëren het aanstekelijke allez, allez, allez met het mooiste spelletje op aarde. Maar wij weten dat hij het lied voor Sporting schreef. 

Lange Jojo zal voor altijd weerklinken voor de wedstrijden van paars-wit. Le Grand Jojo zal niet vergeten worden. Est-ce que j’ai pas raison ? Oui, tu as raison.

Rust zacht, Jean.

Lees verder

Paars-wit ontvangt STVV op de openingsspeeldag. Ontdek de volledige kalenders van de Jupiler Pro League, Challenger Pro League en Lotto Super League hier.