Frank Boeckx stopt als keeperstrainer

Frank Boeckx

Frank Boeckx zal zondag een laatste keer op de bank zitten als keeperstrainer in de wedstrijd tegen KAS Eupen. Frank heeft om privé-redenen beslist om een stapje terug te zetten en zal dus niet langer deel uitmaken van de sportieve omkadering van de eerste ploeg. De club en Frank sluiten daarbij niet uit dat de samenwerking op een andere manier kan ingevuld worden in de toekomst.

De club is al in gesprek met zijn opvolger, die nog dit seizoen zal overnemen en waar binnenkort over zal worden gecommuniceerd. In de tussentijd is er een tijdelijke, interne oplossing gevonden om de training en begeleiding van de doelmannen te verzekeren.

Frank Boeckx:

"Dit  was een zeer moeilijke beslissing, want ik heb me altijd met veel enthousiasme ingezet en ik heb het volste vertrouwen in de richting die de club uitgaat. Ik heb twee teams die me na aan het hart liggen: Anderlecht en mijn gezin. Mijn gezin heeft me nu iets meer nodig. Ik wil de club bedanken voor de kansen die ze me hebben gegeven en ik zal altijd blijven supporteren voor RSC Anderlecht.”

CEO Sports Jesper Fredberg:

“Frank is een geliefd figuur binnen de club, gezien zijn palmares als voormalig doelman van de eerste ploeg en zijn rol in de laatste jaren bij zowel de RSCA Futures als bij de eerste ploeg. We hebben geprobeerd een oplossing te vinden om Frank aan boord te houden, maar we respecteren zijn wens en die van zijn familie. We zijn hem hoe dan ook erg dankbaar voor zijn inzet, en we hopen hem snel terug te zien.”

Merci, Frank.

Lees verder