ECA verzamelt top van het jeugdvoetbal op Neerpede

Deze week verzamelden meer dan 50 clubs op Neerpede en in het Lotto Park voor het tweedaagse Youth Football Knowledge Exchange Event van de ECA, de European Club Association. RSC Anderlecht was de trotse host van het event, waarin clubs samenkwamen om er kennis uit te wisselen over het opleiden van talent in het jeugdvoetbal.

RSC Anderlecht werd door de ECA uitgekozen als gastclub van het evenement. ECA koos voor Sporting omwille van de uitstekende reputatie van Neerpede in het opleiden van jeugdvoetballers, en het ontegensprekelijke succes van spelers #MadeInNeerpede in buitenlandse topcompetities. 

Tijdens het event deelden verschillende sprekers hun visie op het opleidingsproces van jonge talenten. Het hoofd van onze jeugdacademie, Jean Kindermans, betrad als eerste het podium. Later spraken ook vertegenwoordigers van de FIFA, Inter Milan, Sporting Lissabon en ook bondscoach Roberto Martinez de aanwezigen toe. Alle bezoekende clubs bezochten bovendien een training van onze Purple Talents, waar ze de volgende lichting paars-witte talenten live aan het werk konden zien.