Verlies in de bekerfinale

Deze Paasmaandag speelde paars-wit de finale van de Beker van België in het Koning Boudewijnstadion. Yari Verschaeren en Sergio Gómez, die onzeker waren, stonden in de basis voor de finale tegen Gent. RSC Anderlecht verloor na strafschoppen (4-3).

AA Gent zette vanaf het begin stevig druk, Hendrik Van Crombrugge moest een kopbal van Michael Ngadeu redden. Sporting reageerde na tien minuten, maar Davy Roef pareerde de poging van Yari Verschaeren na een voorzet van Amir Murillo. Naarmate de tijd vorderde, werd de wedstrijd evenwichtiger. Op het halfuur werd een knappe poging van Yari Verschaeren gestopt. De Buffalo's reageerden met een schot van Vadis Odjidja dat maar net naast ging. Een kopbal van Roman Bezus werd afgekeurd wegens buitenspel. 0-0 bij de rust.

Net na de pauze stopte Hendrik Van Crombrugge een poging van Roman Bezus en een krachtig schot van Vadis Odjidja. Op het uur kwamen Benito Raman, Francis Amuzu en Majeed Ashimeru op het veld voor respectievelijk Joshua Zirkzee, Yari Verschaeren en Kristoffer Olsson. Paars-wit had plots wat meer controle over de wedstrijd. Majeed Ashimeru kon niet meer verder en Marco Kana verving hem. De tweede helft was veel minder kansrijk, met een logisch gelijkspel als gevolg.

Lior Refaelov ging in de verlengingen van het veld, Anouar Ait El Hadj kwam hem vervangen. Die kreeg al snel een uitstekende kans, maar hij kon het niet afmaken. Christian Kouamé miste wat later net het doelkader na een mooie collectieve aanval. In de tweede helft van de verlengingen stuwde het Anderlecht-publiek de spelers nog een laatste keer vooruit. Een mooie volley van Josh Cullen ging over het doel. Enkele ogenblikken later behoedden Hendrik Van Crombrugge, Wesley Hoedt en de lat Sporting van de achterstand. De penalty's bleken onvermijdelijk en uiteindelijk ook fataal...

KAA Gent : Roef, Torunarigha, Ngadeu, Okumu, Samoise (105’ Owusu), Kums (105’ Hanche-Olsen), Odjidja (68’ Hjulager, 90’+2 Nurio), De Sart, Castro-Montes, Bezus (88’ Lemajic) & Tissoudali (90’ Malede)

RSCA : Van Crombrugge, Murillo, Hoedt, Magallan, Gomez, Cullen, Olsson (57’ Ashimeru) (75’ Kana), Refaelov (90 ‘ Ait El Hadj), Verschaeren (57’ Amuzu), Zirkzee (57’ Raman) & Kouamé