Het Brussel van Anouar Ait El Hadj

Anouar Ait El Hadj

Vorige week, tegen OHL, stond Anouar Ait El Hadj voor het eerst in de basis op zijn geliefde positie centraal op het middenveld. "Het is zeker mijn referentiematch," vertelt de 18-jarige. Tijd om kennis te maken via de plaatsen die voor hem van belang waren of nog steeds zijn.

Kind van Molenbeek

Op 20 april 2002 werd Anouar Ait El Hadj geboren in Molenbeek. Hij is de enige zoon in een gezin van vijf kinderen. "Het is geweldig om met vier zussen op te groeien," zegt de jonge middenvelder.

Het Agorapark in Molenbeek

Heel snel kreeg de kleine Anouar de passie voor het voetbal te pakken. "Sinds ik klein was, bestond mijn leven uit school, voetbal en nog eens voetbal. In het weekend bracht ik mijn tijd door in het Agorapark in Molenbeek. Ik kwam alleen naar huis om te eten. We speelden wedstrijden en wie verloor, moest het veld verlaten. Niemand wilde als verliezer naar huis gaan, dus bleven we maar doorspelen."

Schooltraject: van Koekelberg naar Anderlecht

Vanaf de kleuterklas gaat Anouar naar de Armand Swartenbroeksschool in Koekelberg. Hij rondt er ook de basisschool af. "Nadien ging ik naar het Koninklijk Atheneum van Koekelberg, waar ik Latijn studeerde tot het einde van het derde jaar."

Tijdens die jaren wordt voetbal een serieuze zaak voor de Molenbekenaar, waardoor hij ook 's middags moest trainen. "Daarom ben ik Economische Wetenschappen gaan volgen aan het Joseph Bracops Atheneum, in de wijk Meir in Anderlecht. De school werkte samen met de club, waardoor ik een flexibel lessenrooster kreeg."

De RSCA Academy

Anouar komt op 10-jarige leeftijd aan op de RSCA Academy in Neerpede. "Verschillende vrienden speelden er al", herinnert hij zich. "Ik voelde me heel snel thuis en speelde er samen met Jeremy Doku, Marco Kana en Killian Sardella, de andere vertegenwoordigers van de generatie van 2002 die tot in het eerste elftal geraakten."

De 18-jarige middenvelder kijkt nostalgisch terug naar zijn jeugdteams. "Ik zal nooit de titels bij de U14, U15 en U17 vergeten. Op de toernooien hebben we een aantal geweldige teams ontmoet. Er heerste ook een andere sfeer, met soms een ongecontroleerd delirium aan het einde van de wedstrijd. Ik mis die momenten wel een beetje. Maar je moet ooit eens volwassen worden." (Lacht)

De eerste wedstrijd in het Lotto Park

Vincent Kompany heeft vertrouwen in Anouar Ait El Hadj. Het is aan hem om zich te bewijzen. Zijn eerste kans kwam tegen Oostende, in juli 2019. "Ik mocht een paar minuten voor het einde van de wedstrijd invallen. Toen de coach me bij zich riep, was ik toch wel zenuwachtig. Maar al snel realiseerde ik me dat mijn kinderdroom uitkwam. Ik zou voor de grootste club van België spelen... Wat een eer! Ondanks de nederlaag, heb ik alleen positieve herinneringen van die paar minuten overgehouden."

Naarmate de weken verstrijken, krijgt Anouar meer speeltijd en wint hij aan vertrouwen. "Ik leer veel. Ik probeer alle tips in me op te nemen. Anderhalf jaar geleden, toen ik bij de A-ploeg kwam, speelde ik als een jongen uit een Molenbeeks park. Vandaag ben ik volwassen geworden. Ik ben meer aanwezig in de duels. Ik lees de wedstrijd beter. Daardoor krijg ik steeds meer speeltijd. De laatste wedstrijd tegen OHL was mijn referentiewedstrijd. Ik wil de komende weken beslissender zijn om het team te helpen de play-offs te bereiken en, wie weet, voor de titel te gaan."

Het leven buiten het voetbal

De vrienden van Molenbeek. "Als ik wil uitgaan, mijn gedachten verzetten, is er een specifieke plek in Molenbeek waar ik graag met mijn vrienden naartoe ga. Het is mijn geheime tuin. "(Lacht)

Eten. "Als ik in alle rust een hapje wil eten - en dat is op dit moment natuurlijk moeilijk - ga ik naar een van de goede vleesrestaurants rond het Zuidstation.”

"Shoppen. "Ik ga graag winkelen op de Louisalaan of in de Nieuwstraat om te ontspannen."

Zijn volgende stadion ?

Ook al leeft Anouar vandaag al in een droom, het weerhoudt ons er niet van om ook eens naar de toekomst te kijken. "Vandaag speel ik voor Anderlecht en daar concentreer ik me op, zonder aan iets anders te denken. Maar mijn idool is Lionel Messi, en ik zou graag op een dag in Camp Nou met Barcelona willen spelen. Ik weet het, dat is nog niet voor nu. "(Lacht)

Lees verder