RSCA huldigt personeel vaccinatiecentrum

Na 129 dagen heeft het vaccinatiecentrum in het Lotto Park de deuren gesloten. In die periode werden er maar liefst 75.500 prikjes gezet door de zorgverleners van het vaccinatiecentrum. RSC Anderlecht zet de zorgverleners in de bloemetjes net voor de wedstrijd tegen AA Gent met een huldiging op het terrein.   

Op 22 maart richtte RSC Anderlecht samen met de gemeente het vaccinatiecentrum in het Lotto Park in. Anderlechtenaren en Brusselaars konden er allemaal terecht voor hun prik tegen het coronavirus. Het werd ook een symbolische plek: iedereen die ernaar verlangde om opnieuw een wedstrijd van paars-wit te kunnen bijwonen in een vol stadion, kon zijn of haar steentje bijdragen door net op die plek een vaccin te krijgen.  

Het werk van het personeel en de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum mag daarbij niet onderschat worden. In de voorbije zes maanden was het centrum 129 dagen open, met dank aan de 150 personeelsleden (zorgpersoneel en administratief personeel van de gemeente) die samen ervoor zorgden dat er maar liefst 75.500 prikjes gezet worden. De samenwerking tussen de gemeente en de club werd een belangrijke troef om het coronavirus ook in Brussel onder controle te krijgen.  

Huldiging   

Nu het vaccinatiecentrum op 27 augustus de deuren gesloten heeft, is het tijd om het werk van de zorgverleners op een gepaste manier in de bloemetjes te zetten. Daarom zal een dertigtal personeelsleden van de gemeente te gast zijn in het Lotto Park voor de wedstrijd tegen KAA Gent op donderdag 23 september. Ze zullen samen het publiek groeten voor de aftrap.  

“Toen de vaccinatiecampagne op gang moest getrokken worden, zijn we onmiddelijk ingegaan op de vraag van de gemeente om het stadion ter beschikking te stellen”, zegt CEO Jos Donvil. “We willen als club steeds onze verantwoordelijkheid nemen en onze maatschappelijke rol in Brussel ter harte nemen. Ik heb veel respect voor de vele vrijwilligers en personeelsleden die in het Lotto Park onvermoeibaar tegen het virus streden: daarom willen we hen samen met onze supporters een gepast eerbetoon geven in het stadion.”  

“We willen iedereen die het vaccinatiecentrum deed draaien uitdrukkelijk bedanken”, benadrukt ook de Anderlechtse burgemeester Fabrice Cumps. “Deze vaccinatiecampagne illustreert ook opnieuw de goede samenwerking tussen RSCA en de gemeente. Het werd een formidabele en succesvolle collectieve inspanning. De strijd tegen het coronavirus gaat verder via verschillende sensibiliseringsacties en vaccinaties in de verschillende wijken van Anderlecht.”  

Lees verder

@okeboquansah @Silvio_Proto1 @rsca_online_fr @RscAnderlechtEN 🚀👀