SVZW 3-2 RSCA

Donderdagavond trok RSCA naar de Gaverbeek voor de midweekwedstrijd van de 13de speeldag. Paars-wit startte met dezelfde elf namen als in de topper van het weekend, maar kon na een bizarre wedstrijd niet winnen van de laatste in de stand.

Zulte Waregem kwam al op voorsprong van bij de eerste kans. Alieu Fadera bracht de bal voor doel, Jelle Vossen mocht ongehinderd scoren met het hoofd. Niet veel later trof Lasse Vigen Christensen de paal. Het eerste gevaar voor paars-wit kwam op naam van Jan Vertonghen, hij probeerde een vallende bal in de drop te scoren, maar zijn poging werd naast gedevieerd. Ook een kopbal van Amir Murillo en een schot van Lucas Stassin werden gered. De 1-1 leek vervolgens op naam van Fábio Silva komen te staan nadat hij de netten vond na een goede individuele actie van Amir Murillo, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Kristian Arnstad. Na enige verwarring ging de bal echter wel op de stip: in een voorgaande fase werd Silva foutief afgestopt in de zestien, zo had de VAR gezien. Eindresultaat: een gele kaart voor Zulte, en alsnog de 1-1 op naam van de Portugese spits die de penalty foutloos omzette. Net voor rust trok scheidsrechter Laforge nog een tweede gele en dus rode kaart op Zeno Debast, maar ook die fase werd na een VAR-moment ongedaan gemaakt.

Na de rust kwamen kwamen Yari Verschaeren en Francis Amuzu in het veld voor Lucas Stassin en Moussa N'Diaye. Die tweede helft werd getekend door een absolute stortvloed, en een steeds moeilijker bespeelbaar veld. Onder die gietende regen kwam Sporting op voorsprong na een goede cross van Jan Vertonghen in de box, en dito afleggen van Yari Verschaeren op Amadou Diawara, die zo zijn eerste doelpunt voor paars-wit scoorde. Sporting leek helemaal het juiste spoor gevonden toen Fábio Silva een derde doelpunt maakte, maar zijn goal werd terecht afgevlagd. Nadien werd het pompen of verzuipen, wat de spelkwaliteit langs beide kanten niet ten goede kwam. In één van zo'n duels probeerde Kristian Arnstad zich foutief los te werken van zijn verdediger, waardoor paars-wit met tien man kwam te staan. Een rode kaart die RSCA zuur zou opbreken. In de slotfase van de wedstrijd kwam Zulte Waregem eerst langszij nadat Abdoulaye Sissako vrij kon binnenkoppen, en in de 10-minuten durende blessuretijd deed Zinho Gano de boeken helemaal toe, alweer met het hoofd. 3-2 eindstand voor de thuisploeg, zondag wacht Standard op Sclessin.