Drie punten tegen Zulte Waregem

Deze zaterdavond trok RSC Anderlecht naar West-Vlaanderen voor de wedstrijd tegen SV Zulte Waregem. Kristoffer Olsson en Wesley Hoedt zaten terug in de kern voor de verplaatsing. De Nederlander kwam weer op zijn vertrouwde positie te staan centraal in de defensie, naast hem startte opnieuw de jonge Zeno Debast. Ook Majeed Ashimeru stond opnieuw in de basiself. Paars-wit won de wedstrijd na een sterke eerste helft aan de Gaverbeek.

De ploeg van Vincent Kompany startte sterk. Yari Verschaeren - die zijn honderdste wedstrijd in het shirt van paars-wit speelde - werd na een slimme loopactie in de eerste minuten richting doel gestuurd door Joshua Zirkzee. Verschaeren legde de bal af naar Christian Kouamé, maar die slaagde er net niet in om de openingstreffer binnen te leggen. De 0-1 kwam even later echter toch op naam van Kouamé te staan, hij profiteerde van een foutje van de thuisdoelman op een corner. Een half uur later stond het 0-2. Een sterke Majeed Ashimeru infiltreerde richting de box van Zulte en zette Lior Refaelov op weg naar de 0-2. De Israëli zette met een slimme schijnbeweging zijn man in de wind, en verdubbelde daarna koel de score. Hendrik Van Crombrugge kwam voor de rust nog goed tussen om de aansluitingstreffer te voorkomen.

De tweede helft verliep moeizamer voor paars-wit. Op een zwaar terrein kreeg het minder uitgespeelde kansen, en de thuisploeg kwam meer en meer in de wedstrijd. Zinho Gano scoorde met het hoofd de aansluitingstreffer, wat Zulte hoop gaf. Niet veel later moest Zeno Debast zich in de baan van de bal werpen om een poging van Lasse Christensen uit het kader te houden. De grootste kans voor Sporting kwam er nog voor Joshua Zirkzee, maar zijn poging ging over. In de laatste minuten trof de ingevallen Benito Raman nog de paal. De score bleef dus ongewijzigd. Eindstand: 1-2.

SVZW :
Bossut, Cools (46’ Ciranni), Govea (46’ Vigen), Kutesa (46’ Dompé), Seck, De Bock, Humphreys, De Neve, Derijck, Gano & Doumbia (89’ Boya)

RSCA :
Van Crombrugge, Murillo, De Bast, Hoedt, Gómez, Cullen, Ashimeru (85’ Olsson), Refaelov (64’ Amuzu), Verschaeren (90’ Ait El Hadj), Zirkzee (85’ Raman) & Kouamé (85’ Magallán)

Goals :
18’ Koumé (0-1), 33’ Refaelov (0-2) & 73’ Gano (1-2)