3-1 zege tegen L. Zagreb

Vrijdagmiddag nam paars-wit het op tegen NK Lokomotiva Zagreb in een vriendschappelijke wedstrijd op Neerpede. De troepen van Brian Riemer sloten de derde wedstrijd in de voorbereiding af met een 3-1 zege, met dank aan doelpunten van Amadou Diawara, Benito Raman en Théo Leoni. De volgende wedstrijd vindt plaats tijdens de zomerstage in Oostenrijk op vrijdag 14 juli. De wedstrijd tegen Sparta Praag zal opnieuw live te volgen zijn via Mauve TV.

In de eerste fase van de wedstrijd hielden de twee ploegen elkaar nog in evenwicht, maar Sporting nam gaandeweg het commando over. Het eerste doelpunt kwam er van de voet van Amadou Diawara, die met een stevig afstandsschot doelman Zvonimir Subaric kansloos liet. Paars-wit kwam nog voor rust op een dubbele voorsprong. Benito Raman werkte een goede diepe bal van Francis Amuzu keurig af met links. 2-0 was de score bij de rust.

Na tien minuten in de tweede helft wist Indrit Tuci te profiteren van mistasten achterin. De Kroaten keken echter al snel opnieuw tegen een dubbele achterstand aan. Théo Leoni nam een afvallende bal keurig op de slof en mikte de 3-1 met veel precisie in de benedenhoek.

Onze spelers vertrekken zaterdag op zomerstage naar het Oostenrijkse Villach, waar ze op vrijdag 14 juli een oefenwedstrijd afwerken tegen Sparta Praag.

De volledige wedstrijd tegen Zagreb kan herbekeken worden op Mauve TV.

herbekijk de wedstrijd op MAUVE TV meer foto's

Doelpunten: 34’ Diawara (1-0), 45’+2 Raman (2-0), 55' Tuci (2-1) & 63' Leoni (3-1)