West Ham United 2-1 RSCA

Sporting reisde donderdagavond naar het London Stadium om het op te nemen tegen de Hammers in de vierde ronde van de UEFA Conference League. Felice Mazzù stelde een viermansdefensie op met Amir Murillo, Zeno Debast, Hannes Delcroix en Moussa N'Diaye. Sebastiano Esposito en Fábio Esposito startten naast elkaar voorin. Sporting verloor de wedstrijd met 2-1.

West Ham opendende na een kwartier spelen de score via Saïd Benrahma, wiens vrije trap Hendrik Van Crombrugge geen kans gaf. Anderlecht antwoordde via Fábio Silva, zijn schot werd eenvoudig gered door Alphonse Areola. De Irons verdubbelden hun voorsprong op het half uur met schot van Jarrod Bowen. Yari Verschaeren had nog twee kansjes, maar de eerste helft was uitgesproken Engels.

In de tweede helft ging een afgeketst schot van Emerson Palmieri maar net naast. Even later moest Moussa N'Diaye tussenkomen op Pablo Fornals. Na een uur werden Amadou Diawara, Francis Amuzu en Yari Verschaeren vervangen door Noah Sadiki, Mario Stroeykens en Jan Vertonghen. Hannes Delcroix en Fábio Silva werden even later vervangen door Wesley Hoedt en de 17-jarige Lucas Stassin, die zo zijn eerste officiële minuten voor paars-wit maakte. Sebastiano Esposito slaagde er in het slot nog in de score te milderen op penalty.

Door het verlies en de ruime winst van Silkeborg tegen FCSB (0-5), zal Sporting zijn volgende thuiswedstrijd thuis tegen de Roemenen moeten winnen om in de laatste wedstrijd nog een kans te maken om Europees te overwinteren.