"We zijn kritisch maar ondersteunend voor elkaar"

Vrijdagmiddag spreekt onze hoofdcoach Vincent Kompany traditioneel de pers toe. Ook voor de wedstrijd tegen Charleroi nam onze coach plaats in de perszaal van het Lotto Park voor een analyse. 

“Het is een scherpe week geweest”, stak de coach van wal. “We hebben allemaal veel uren gedraaid en met veel intensiteit gewerkt. Na de wedstrijd tegen Kortrijk is er inderdaad een groepsgesprek geweest. Dat is zeker niet de eerste keer: ik vind het ook belangrijk om de verwachtingen scherp te stellen naar elkaar toe. We zijn altijd kritisch voor elkaar maar ook ondersteunend. Dat daar het vertrouwen is uitgesproken in elkaar? Dat is zo, maar die steun verdien je enkel door hard te werken en objectieve analyses te maken.” 

De tegenvallende resultaten zet alles op scherp, weet ook de coach. “Maar het seizoen is nog lang en kan nog alle kanten uit. Zonder die drie wedstrijden waarin we een rode kaart pakken tellen we waarschijnlijk 6 punten meer. We mogen ons ook niet te veel laten leiden door emoties. De groep heeft sterk gereageerd deze week, maar de belangrijkste reactie moet er komen op het veld natuurlijk.” 

Lees verder