"Ik kijk altijd naar boven"

Zaterdag (20u45) trekken de troepen van Vincent Kompany naar Den Dreef voor de 29ste speeldag van de Jupiler Pro League. De coach blikt vooruit op het duel tegen OHL.

“We hebben de laatste wedstrijden tegen OHL niet kunnen winnen. Maar ik trek me juist op aan eerder negatieve reeksen. Ik ga er dan vanuit dat de overwinning er binnenkort aankomt. De wedstrijden tegen Leuven waren ook steeds spectaculair en de matchen verschilden sterk van mekaar.”

Vincent Kompany benadrukte ook het belang van het collectief en besprak zijn ambitie. “We hebben een kern met jongens die elke week laten zien dat ze goed genoeg zijn om te spelen, maar helaas kan ik niet iedereen opstellen. Het is een kwestie van goed in te schatten bij wie het energiepeil het hoogst ligt. Bovendien kunnen invalbeurten altijd zorgen voor een nieuwe dynamiek. Het is belangrijk om het als collectief aan te pakken en niet naar het individu te kijken.”

“Ik kijk altijd naar boven. Als je naar beneden kijkt, dan val je, dan is er angst en twijfel. Als je naar boven kijkt, dan probeer je elke dag beter te worden. Elke dag opnieuw werken aan details, altijd meer willen. Die ambitie is belangrijk.”

Lees verder