"We hebben veel zin om ons te tonen"

Onze coach Vincent Kompany blikt in deze persconferentie vooruit op zijn 50ste match in de Pro League als trainer van RSC Anderlecht. 

Kompany trapte de persconferentie af met een woordje over de match van dit weekend tegen Beerschot. “Ik denk niet dat wij de tegenstander zullen onderschatten, maar dat is gewoon logisch omdat wij zelf veel zin hebben om ons te tonen. De wedstrijd kan voor ons niet snel genoeg komen.”

Hij sprak ook over de doelen die die het team hoopt te bereiken in de komende matchen. “Wij willen een ploeg zien die nu resultaten haalt en die de prestaties kan voorleggen die ze de voorbije maand op de mat hebben gebracht, met uitzondering van de laatste wedstrijd, voor alle duidelijkheid.”

Als laatste blikte Kompany ook even vooruit naar de bekermatch van deze week tegen La Louvière. “In de beker moet je elke wedstrijd voluit spelen, anders heb je 1 garantie. En dat is dat het niet gaat lukken. Ik heb veel bekers kunnen winnen en ik ben er altijd erg gelukkig mee geweest, maar ik heb bekers gewonnen waarbij we er bijna tegen een derdeklasser uit lagen in de eerste ronde, maar toch met geluk winnen en dan de beker winnen. En ik heb bekers verloren waarin we elke wedstrijd de beste waren en toch de finale verliezen. Ik hou wel van bekerwedstrijden omdat er altijd de hoop is om een prijs te winnen, en dat is belangrijk voor een groep.”