"De spelers moeten allemaal op elkaar steunen" 

Een dag na de bekerzege en derby tegen Union blikt Vincent Kompany vooruit naar de match van zondag tegen Cercle Brugge. Voor deze wedstrijd kan de coach rekenen op alle spelers, op Yari Verschaeren en Hendrik Van Crombrugge na.

Na 7 wedstrijden zonder nederlaag weigert de coach om victorie te kraaien. "Ik blijf geconcentreerd op de basis. We moeten intensiteit blijven brengen en weinig kansen blijven weggeven aan de tegenstand. Het resultaat is in deze fase van het seizoen de prioriteit, maar er is een constante aan het komen in onze aanval, op die basis moeten we bouwen. Tijdens de trainingen vinden de spelers de weg naar het net snel, dus ik blijf hen steunen en vertrouwen geven, zodat ze dat ook op wedstrijddagen nog meer beginnen doen.

"Op alle vlakken werken om de beste te worden"

Cercle wordt ook onze tegenstander in de Croky Cup, maar Vincent denkt nog niet zo ver. "Ik weet niet of je een match op verplaatsing deze zondag kan vergelijken met een bekerwedstrijd in maart. Het voornaamste voor mij is dat we in onze 'flow' blijven. Naar voren spelen met snelheid, dat wil ik blijven doen. Ik blijf erg gefocust op onze eigen prestatie. Het ligt niet in mijn natuur om nonchalant op een tegenstander af te stappen omdat we als favoriet beschouwd worden. Ploegen als Cercle, Beerschot of OHL stonden de laatste jaren misschien niet aan de top van het Belgisch voetbal, maar ze hebben allemaal verborgen potentieel. Als ze een versnelling hoger schakelen, kan het voetballandschap er snel anders uitzien. Voor ons is het vooral zaak om nog beter en nog competitiever te worden. We mogen ons niet in slaap laten wiegen. Op elk vlak moeten we blijven werken, op en naast het veld, om de beste te worden."

"Ik vraag niet liever dan moeilijke keuzes te moeten maken"

Met de recente goede sportieve resultaten staat de T1 voor een paar moeilijke sportieve keuzes. "Ik heb daar geen enkel probleem mee. Ik heb natuurlijk een goede band met alle spelers en probeer hen allemaal te tonen dat ik ze apprecieer. Maar ik neem beslissingen voor de ploeg, niet voor mijzelf. Wat mij ook opvalt, is dat elke speler die niet speelt, de speler die dat wel doet, helpt. Door ervoor te zorgen dat hij in topvorm opdraaft, in de beste omstandigheden. We moeten allemaal op elkaar steunen, dat is de cultuur die ik in de groep probeer te krijgen. Het is belangrijk dat iedereen op die lijn zit."

Lees verder