"Er is nog een enorme progressiemarge"

Coach Vincent Kompany blikte tijdens de wekelijkse persconferentie, nog steeds via videocall, vooruit op de wedstrijd tegen KAA Gent van zondagavond. 

"Afgezien van de langdurig geblesseerden, kunnen we beroep doen op een quasi volledige kern. Hier en daar is er een speler die moest herstellen van wat kleine kwaaltjes, maar los daarvan zijn de spelers fit en klaar om zich zondag voor de volle 100% te geven. Naast de COVID-gevallen en de langdurig geblesseerden zijn we gespaard gebleven van al te veel problemen, waardoor we die coronagevallen goed hebben kunnen opvangen", verduidelijkt de coach. "Ik heb een kern van 34 spelers en kan er maar elf opstellen. Dat betekent dat ik elke week 23 spelers een uitleg moet geven. Ook dat is een uitdaging, maar ik neem ze er graag bij." 

Paars-wit zet zijn progressie verder. “Het ontbreekt ons soms nog aan automatismen die wat tijd vragen, maar tegen Kortrijk en Antwerpen hebben we gezien dat de ploeg vooruitgang heeft geboekt, en dat is voor mij het belangrijkste. Ik twijfel er niet aan dat we ook tegen Gent vooruitgang kunnen boeken, een ploeg met veel kwaliteit, technisch bij de sterksten van de competitie. Onze ambitie is altijd om hoog druk te zetten, om altijd de bal te hebben.”

“Ik leg de lat heel hoog. Ik blijf altijd optimistisch en positief ingesteld, maar ik weet dat de ploeg nog een enorme progressiemarge heeft. Da’s ook normaal, aangezien het zo’n jonge groep is. Maar we hebben echt geen tijd om op onze lauweren te rusten. Tot nu toe hebben we nog niets bereikt. Een overwinning is gewoon een volgende stap in de progressie, niets meer. We hebben nog veel werk te verzetten.”

Lees verder