"Niet de favoriet in de eindsprint"

Hendrik Van Crombrugge (blessure) en Josh Cullen (schorsing) zullen er niet bij zijn maandag. Verder kan Vincent Kompany op een volledige groep rekenen in de aanloop naar de match tegen Antwerp. Met de terugkeer van de internationals, krijgt hij ook enkele spelers terug met een boost aan vertrouwen.

Ook de coach zelf kijkt met vertrouwen vooruit, al is hij wel realistisch. "We moeten de komende drie wedstrijden match per match bekijken. We gaan niet beginnen rekenen, maar weten wel wat een 9 op 9 betekent. We zijn erg gemotiveerd, al zijn we geen favoriet de komende twee weken. Dat verandert niet veel voor ons. We zijn ongeduldig om maandag te spelen, omdat het een belangrijke match is. Er is geen marge voor fouten. En ik denk dat je van die druk moet kunnen genieten. Bovendien is het eenvoudig hier op Anderlecht: elke wedstrijd moet gewonnen worden.

"Een belangrijke persoon in mijn carrière."

Maandag speelt Kompany tegen de ploeg van Franky Vercauteren, een belangrijk figuur doorheen de carrière van onze coach. "Ik heb mijn debuut als speler met Franky meegemaakt, en later ook mijn debuut als coach. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld doorheen mijn sportieve carrière. Ik heb dus heel veel respect en erkenning voor hem. Hij zal zich goed kunnen inbeelden wat ik maandag in de kleedkamer zal zeggen, net als ik me kan inbeelden hoe hij z'n groep zal toespreken. Dat maakt het interessant. Je zou dan kunnen op zoek gaan naar manieren om de tegenstander toch te verrassen en daar veel tijd aan te spenderen, maar automatismen zijn ook belangrijk. Die zorgen ervoor dat een ploeg het maximum uit z'n capaciteiten haalt. Ik denk dat er dus niet veel zal veranderen. Maar er zijn wel details die we kunnen veranderen en die ons een voordeel kunnen opleveren. Tactisch gezien zal het alleszins een interessante wedstrijd worden."

"Onze groep kan soms onverwacht uit de hoek komen."

Maandag staan er twee heel verschillende ploegen tegenover elkaar. "Antwerp heeft een ervaren ploeg met spelers die de competitie goed kennen. Ze hebben een erg fysiek spel, en zijn in staat om het maximale te halen uit elke situatie. We hebben andere sterke punten om op voort te bouwen. We hebben een jonge ploeg, maar met veel voordelen die daarmee gepaard gaan. We zijn soms onvoorspelbaar, wat ons een voordeel kan opleveren. Onze spelers zijn flexibel, ze kunnen nog op verschillende posities uit de voeten. Dat zijn wapens die we moeten gebruiken.

Lees verder

77' | Goal. Ilaimaharitra ⚫ 1-2 🟣 #COYM #CHAAND