"We leven met veel ambitie toe naar morgen"

Morgen speelt paars-wit de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België tegen Eupen. Na een 2-2 gelijkspel in de heenmatch ligt alles nog open. Coach Vincent Kompany blikt vooruit. 

Vincent Kompany weet dat Eupen een lastige klant was in de heenwedstrijd. “We moeten een balans vinden tussen wat ons pijn kan doen en hoe wij Eupen kunnen pijn doen. Elk gameplan is een mix van ambitie en vol voor de eigen kansen gaan, maar tegelijkertijd moeten we steeds op onze hoede zijn voor de sterktes van de tegenstander.”

Paars-wit staat morgen uiteraard voor een belangrijke wedstrijd. “Voor mij is er niet meer stress dan anders. Er zijn geen minder belangrijke wedstrijden. Als ik iets vanuit mijn ervaring kan overbrengen, dan is het wel het omgaan met verschillende emoties. De beste aanpak is om ons te focussen op onze taken en de wedstrijd aan te pakken zoals elke andere wedstrijd.”

“Dat gezegd zijnde, is het uiteraard een belangrijke wedstrijd. Het stadion is uitverkocht, de hele club en de supporters leven ernaar toe. We willen morgen de beste prestatie neerzetten en we gaan vol voor de winst zoals altijd. Dit betekent echter niet dat we overemotioneel moeten reageren. Met knikkende knieën aan de wedstrijd starten heeft geen zin. Je moet er naartoe leven zonder jezelf te veel onder druk te zetten.”

 

Lees verder