Nederlaag in het Dudenpark

Paars-wit verloor vrijdagavond met 2-0 in het Marienstadion in de openingswedstrijd van het seizoen 2023-2024 van de Pro League. RSCA zal volgend weekend een andere gezicht moeten tonen tegen Antwerp in hun eerste thuiswedstrijd.

Maxime Dupé moest zich al bij de start van de wedstrijd tonen op een poging van Loïc Lapoussin. De thuisploeg domineerde in de eerste helft. Ze bleven dreigen met schoten van Senne Lynen en Kevin Mac Allister (goed geblokt door Jan Vertonghen), maar vooral met een poging van Bart Nieuwkoop die de paal raakte. Maar na een half uur was het dan toch raak voor Union, Dennis Eckert opende de score na een pass van Loïc Lapoussin. RSCA antwoordde alleen met een schot van Anders Dreyer dat naast ging, maar het was Union dat bijna de voorsprong verdubbelde toen een kopbal van Dennis Eckert op de lat belandde.

De tweede helft ging gelijker op en de duels werden feller, maar de uitgespeelde kansen waren vrij onbestaande. Pas na twintig minuten kwam Killian Sardella in actie en dwong Anthony Moris tot een interventie bij een voorzet naar Kasper Dolberg. Aan de andere kant miste een kopbal van Koki Machida het doel. Het late schot van Benito Raman kon de doelman van de tegenstander niet verontrusten. In de blessuretijd wees de scheidsrechter naar de penaltystip voor een vermeende handsbal van Jan Vertonghen. Cameron Puertas maakte een einde aan de spanning. Paars-wit kwam nooit meer echt terug in de wedstrijd en verliet het Dudenpark met lege handen.