2-2 gelijkspel tegen Union

RSCA trad zondagavond aan tegen Union in de 23e speelronde van de Pro League. In vergelijking met de bekerwedstrijd werden Ludwig Augustinsson (spierblessure), Thorgan Hazard en Mohamed Bouchouari vervangen door respectievelijk Kristian Arnstad, Mario Stroeykens en Louis Patris (hersteld van zijn blessure tegen OHL). Na een vroege 0-2 achterstand wist paars-wit toch nog een gelijkspel uit de brand te slepen. Doelpunten van Jan Vertonghen in de eerste helft en Thorgan Hazard in blessuretijd in de tweede helft zorgden voor het gelijkspel.

Anderlecht kende een slechte start toen Gustav Nilsson meteen wist te scoren. Onze kapitein werkte de voorzet van Mohamed Amoura slecht weg en het kwaad was geschied. De bezoekers oefenden constant druk uit, waardoor ons team moeilijk in z’n spel kwam. Mohamed Amoura verdubbelde iets later de voorsprong, Jan Vertonghen kwam er opnieuw niet goed uit. Sporting moest reageren. Een uitstekende voorzet van Anders Dreyer stelde Jan Vertonghen in stelling, met een onhoudbare kopbal in de bovenhoek stond de 1-2 op het scorebord. Union bleef dreigen via Amoura (wiens twee pogingen tot hoekschoppen werden verwerkt) en Nilsson (wiens kopbal naast doel ging).

Het begin van de tweede helft was veel evenwichtiger dan de eerste. Duidelijke kansen waren wel schaars. Alleen Kevin Rodriguez dwong Kasper Schmeichel tot een vrij gemakkelijke redding. Kasper Dolberg en Théo Leoni werden vervangen door Thorgan Hazard en Luis Vazquez. De kopbal van de Argentijnse spits had de gelijkmaker moeten  worden, maar de bal ging niet tegen de netten. Tien minuten voor tijd redde Kasper Schmeichel goed op pogingen van Gustav Nilsson en Ross Sykes. Thorgan Hazard zorgde uiteindelijk voor een zucht van opluchting in het Lotto Park. Hij trapte de bal in de rebound in doel. Z’n eerste voor Sporting. Volgende week staan er twee wedstrijden op het programma voor Sporting: donderdag uit tegen Mechelen en zondag thuis tegen Gent.