Uitschakeling in de Beker

Op donderdagavond reisde Sporting af naar het Dudenpark voor de kwartfinales van de Croky Cup. Er was slechts één wijziging in het basiselftal van vorig weekend in OH Leuven: Louis Patris (geblesseerd) werd vervangen als rechtsback door Mohamed Bouchouari, die zijn eerste wedstrijd voor de club speelde. Helaas werd zijn eerste start een nederlaag en uitschakeling uit de Beker van België, ondanks een uur numeriek overwicht.

Kasper Dolberg was de eerste die z’n kans waagde, maar zijn inzet was te zwak om Anthony Moris te verontrusten. Even later profiteerde Kevin Rodriguez bijna van een slechte actie van onze doelman, maar Mats Rits greep op het laatste moment in. De thuisploeg domineerde het balbezit en opende vlak voor het half uur de score via Loic Lapoussin, na een pass van Noah Sadiki. Union kwam vervolgens met een man minder te staan toen Kevin Mac Allister een rode kaart kreeg voor een botsing met Kasper op weg naar het doel. Het balbezit werd omgedraaid. Ludwig Augustinsson en Anders Dreyer konden de enige twee goede aanvallen van Anderlecht echter niet afmaken.

Na de hervatting was het opnieuw Kasper Dolberg die als eerste gevaar toonde, maar z’n kopbal was niet goed genoeg. Kevin Rodriguez antwoordde, Kasper Schmeichel kon makkelijk redden. Anthony Moris moest echter wel een redding brengen om Anders Dreyer van de gelijkmaker af te houden. Na een uur spelen beging Zeno Debast een overtreding op Kevin Rodriguez en de Ecuadoriaan zette de penalty feilloos om. Met nog een kwart van de tijd te gaan werd de wedstrijd een tijdje onderbroken vanwege het gooien van bekers op het veld. Ondanks de wissels van Brian Riemer konden de Mauves in het laatste kwartier niet echt meer dreigen. Anders Dreyer maakte in de blessuretijd wel nog de 2-1, maar dat doelpunt kwam te laat. Eindstand van de bekerwedstrijd: 2-1.