3-1 verlies in het Dudenpark

Paars-wit trok zondagavond naar het Dudenpark voor de derby tegen Union. Sergio Gómez haalde de selectie niet door een blessure, Bohdan Mykhailichenko verving hem op linksachter. Ook Marco Kana startte in de basis centraal op het middenveld. RSCA keert terug naar Neerpede zonder punten na een 1-3 verlies in de eerste wedstrijd van de Champions' play-offs.

Sporting liet zich in de openingsfase verrassen. Hendrik Van Crombrugge redde een snelle vrije trap aanvankelijk goed, maar kon niets doen aan de rebound van Bart Nieuwkoop: 1-0. Dante Vanzeir verdubbelde even later de voorsprong op aangeven van Deniz Undav na balverlies in de paars-witte as: 2-0. Na twintig minuten kwam RSCA bijna op gelijke hoogte na een mooie collectieve actie, maar Jonas Bager redde de bal op de doellijn uit een poging van Christian Kouamé. Dante Vanzeir had in de tegenaanval de score kunnen verhogen, maar zijn poging trof de paal. Even later kwam het doelpunt er dan toch. Joshua Zirkzee en Christian Kouamé bereikten Josh Cullen, die zijn eerste doelpunt in in paars-wit maakte. 2-1, stand bij de pauze, al kwam het duo Kouamé - Zirkzee op slag van rust nog dicht bij de gelijkmaker.

Na de rust kreeg RSCA een vrije trap net buiten het penaltygebied. Lior Refaelov, die de fout zelf had uitgelokt, trapte nipt over. Ondanks die kans was het de thuisploeg die de score verder uitdiepte via Kaoru Mitoma. Hij werd alleen gelaten aan de tweede paal, waar Deniz Undav hem wist te vinden. Bart Nieuwkoop trof daarna nog de paal, maar de score bleef wat ze was. Union won de Brusselse derby en staat op kop van het klassement.

Union : Moris, Nieuwkoop (90’ Francois) Bager (90’ Kandouss), Nielsen, Amani, Undav (90’ Marcq), Vanzeir (74’ Lapoussin), Burgess, Teuma, Mitoma (86’ Kozlowski) & Machida

RSCA : Van Crombrugge,  Murillo, Hoedt, Magallan, Mykhailichenko, Kana (82’ Olsson), Cullen, Refaelov (69’ Amuzu), Verschaeren (82’ Ait El Hadj), Zirkzee (69’ Raman) & Kouamé

Goals : 2’ Nieuwkoop (1-0), 13’ Vanzeir (2-0), 25’ Cullen (2-1) & 52’ Mitoma (3-1)